avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru pe mașină cumpărata ?
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru pe mașină cumpărata ?

Sechestru pe mașină cumpărata ?
Buna,
As dori să știu în cazul în care o persoana a cumpărat o mașină și ulterior a descoperit că e pus sechestru pe aceasta cum ar fi cel mai convenabil mod pt cel păgubit sa acționeze pe mai departe? Menționez că a vrut să restituie mașina după ce a aflat dar proprietarul a spus că nu mai are banii, și documentul ce s-a făcut la achiziționarea acesteia a fost un act de vânzare cumpărare deoarece era seara destul de târziu, din cate am înțeles, momentul in care a avut loc achiziția.
Va mulțumesc!

Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2024
georgi87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:35, 23 Mai 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa dea banii doar dupa ce primea toate actele, inclusiv certificatul fiscal, asta e regula. Acum, in functie de valoarea autovehiculului si cea pentru care s-a instituit sechestrul, are mai multe variante: a) varianta "asta e!" trece toata povestea la "mici pierderi" daca valoarea pentru care s-a pus sechestrul e mica, merge la cel care a instituit sechestru(executor, ANAF, etc) si plateste in locul debitorului pe care, apoi, il poate da in judecata pentru suma platita, dar e putin probabil sa-l poata executa silit din cauza lipsei de bunuri. b) Ii face plangere penala pentru inselaciune si sustragere de sub sechestru" plangerea asta nu va impiedica insa ANAF sa vanda masina la licitatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mmmm... Dacă e vorba de sechestru și nu de gajg sau altă garanție mobiliară, înstrăinarea ar trebui să cam fie lovită de nulitate. Asta v-ar da dreptul la întoarcerea prețului. Pot fi și implicații penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita mobiliara florincb florincb Buna ziua. Tocmai am primit o adresa prin care mi se aduce la cunostinta ca mi s-au declarat sechestrate autoturismele deoarece somatia mobiliara a expirat. ... (vezi toată discuția)
Somatia de sechestru missyver missyver Am un teren pe care am primit o somatie de sechestru, invocat de un creditor. Ideea este ca nu detin banii respectivi, dar am gasit o persoana care imi poate ... (vezi toată discuția)
Scoatere de sub sechestru bun imobil cipcrip80 cipcrip80 Am divortat de sotul meu si am facut partajul, am platit sulta. Mentionez ca la divort sulta s-a platit in fata judecatorul si eu am preluat bunul imobil cu ... (vezi toată discuția)