avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, intrebari clare, raspunsuri punctuale si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, intrebari clare, raspunsuri punctuale si la toate ...

Buna seara,
În cadrul unei executări silite impotriva mea cu notare a litigiului in CF-ul imobilului din care am o cota parte de 1/2, cota-parte mentionata in CF (respectiv fractia de 1/2, fara insa a fi individualizata clar, nu se specifica decat faptul ca sunt mostenitor al cotei-parti de 1/2 din masa succesorala, de aceea nu stiu daca aceasta cota-parte este determinata sau nu ... )
1. depunere cerere de iesire din indiviziune, in cazul mentionat mai sus, se aplica art.817, alineatul 1 sau 3, respectiv introducerea acestei cereri suspenda de drept executarea pana la solutionarea definitiva a partajului/cererii de iesire din indiviziune sau daca doresc si suspendarea trebuie sa o cer pe cale separata, prin achitarea unei cautiuni ?
2. pot depune aceasta cerere de iesire din indiviziune ca si cerere accesorie pe langa contestatia la executare, avand in vedere ca la contestatia le executare ma indrept impotriva creditorului in timp ce la iesirea din indiviziune ma indrept impotriva celuilalt coproprietar ?

Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creditorul poate cere partajul tocmai ca să execute silit partea dvs.
Acum nu are ce executa.
Dvs puteti face partaj amiabil cu coproprietarul dvs si daca va da sulta, o virează catre executor pana la limita creanței.

Puteti cere si partaj in instanta.
Contestatie la executare depuneti daca aveti motiv.

Pt răspunsuri cum vreți dvs, mergeti cu ce acte aveti la un avocat.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunsurile clare și punctuale le primiți plătind contravaloarea muncii.unui profesionist în cadrul.unei consultații.Pana atunci va mulțumiți cu răspunsurile orientative și succinte care se pot da pe un forum.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita complicata a unei cote parti. am nevoie de răspunsuri precise, ... gitana gitana Executare silita complicata Am nevoie de răspunsuri precise, va rog, la toate intrebarile, ca să știu cum sa procedez mai departe : cota ideala 1/3 ... (vezi toată discuția)
Executare silita Alexandrarares Alexandrarares Buna ziua. O doamna este executata silit de o banca.Doamna a facut recurs si este in proces cu banca respectiva.Doamna are in proprietate o casa impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Actiunea oblica sau contestatia la executare pentru partaj imobil? DanyD DanyD Care este cadrul procesual corect in situatia in care, in calitate de creditor (am inceput deja executarea silita) doresc partajarea unui imobil detin de ... (vezi toată discuția)