avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un caz special. Totul a început în anul 1980 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un caz special. Totul a început în anul 1980 când tatăl ...

Am un caz special. Totul a început în anul 1980 când tatăl meu a decedat, Eu și fratele meu fiind minori. In anul 1986 mama mea a deschis un proces de succesiune. Eu fiind minora nu am știut de acest partaj. Mama mea , a trecut-o pe mama ei, adică bunica mea tutorele nostru. Procesul sa terminat in anul 1987. In proces era specificat că trebuia să ne de-a suma de 12000 lei. In anul 2002 când s-au eliberat titlurile de proprietate mama mea sa trecut singura pe titlul de proprietate. După aceea ia vândut fratelui meu casa. Eu nu am știut nimic și nu am văzut nici-o suma de bani dupa procesul din anul 1986. Nu exista nici-o dovada a plății... Am scos de la arhivele naționale dovada că apar moștenitoare la partea tatălui meu care a decedat. Cum a putut să își elibereze titlul de proprietate daca nu a dovedit și plățile către noi. As dori să știu dacă se mai poate face ceva. Mulțumesc!
Imediat dupa ce atoi devenit majora ati fi putut intreprinde actiuni, acum, la atatia ani, sunt prescrise...
La acest moment nu mai aveți nici o varianta legala pt problema veche de zeci de ani...Eventual după decesul mamei analizați cu un av dacă mai exista bunuri în masa succesorala,dacă au fost înstrăinate.,cui,sub ce forma etc
Nu am știut că succesiunea a fost si pentru noi ( cei minori ). Am Crezut că a fost doar pentru fratele cel mare. Care era vitreg, doar din partea tatălui. Toate actele au fost ascunse.

Liliana Gradinaru a scris:

Imediat dupa ce atoi devenit majora ati fi putut intreprinde actiuni, acum, la atatia ani, sunt prescrise...

Nu e nimic, trebuia sa contactati un avocat dupa ce ato devenit major si ati fi aflat la prima consultatie ca fie sunteti mostenitor, fie trebuia sa fiti si se puteau face demersuri in functie de ce era in hotararea aceea. Vorba colegului, zeci de ani...
Nu stiu daca imobilul are CF, daca e datoria trecuta undeva, daca avea termen, cat era de scurt sau nu etc...
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~