avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua am fost prins conducând fără permis și ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua am fost prins conducând fără permis și băut la ...

Bună ziua am fost prins conducând fără permis și băut la volan.Am fost arestat preventiv din care o lună am fost la IPJ apoi o lună la Penitenciar iar acum sunt arestat la domiciliu ce pedeapsă pot primi după incheierea termenului de judecată?Am trecut de camera preliminara și voi fi chemat la judecată.Ce trebuie să fac cum să mă apăr?Pot primi inchisoare cu suspendare în cazul ăsta?Am mai avut o suspendare de 1 an jumate în 2021 sa incheiat termenul de încercare de 2 ani.Nu am făcut reabilitarea și nu știu care este procedura poate afecta la pedeapsa de acum?Care este termenul de reabilitare automată?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:40, 22 Mai 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul / tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani (art. 335 alin. 1 din Codul Penal).

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.(art.336 alin.1 Cod penal)

~ final discuție ~