avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... BAAR cerere restituire bani după 5 ani
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

BAAR cerere restituire bani după 5 ani

Salutare.
Am următoarea speță: în Sep de 2018 am fost accidentat de cineva fără RCA. În urma constatărilor echipajului de politie venit la locul faptei a ieșit vinovat cel fără RCA (neacordare de prioritate).
După lungi discuții FPVS (Fondul Pentru Victimele Străzii) m-au despăgubit cu 50% din devizul de reparație pe motiv că accidentul s-a produs "din culpa comună" pe data de 6 Mai 2019 {2150 lei->50% din 4300lei}
Zilele trecute m am trezit cu un plic de la Judecătoria sector 2 ca trebuie să restitui 50% din suma pe care mi au dat-o pe motiv ca mi ar fi dat prea mult și accidentul s a produs "din culpa comuna" +ceva dobânzi la această sumă +taxa expertiza pentru un srl. Pana la acest plic nu am primit nici o cerere de plată /restituire de bani.

Întrebare mea pentru dvs este: cum după 5 ani vin și cer jumătate din jumătate?
Care ar fi pașii de urmat pentru anularea acestei erori și eventual sa cer și ceva daune morale.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas ar fi sa va cautati un avocat. Cat despre daune morale nu poate fi vorba. Puteti insa cere si recupera cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto provocat de un tractor fără rca. vinovatul nu a vrut să mă despăgubească, ce am de făcut pentru recuperarea prejudiciului? clau89 clau89 Buna ziua, duminica 30 septembrie 2018 am fost implicat intr-un eveniment rutier, respectiv autoturismul proprietate personala a fost lovit de catre un tractor ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune accident rutier petros dorin petros dorin Buna ziua. Am avut un accident rutier, din vina exclusiva a altei persoane (masina parcata regulamentar, a intrat o persoana cu motocicleta in masina) am fost ... (vezi toată discuția)