avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împărțire moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împărțire moștenire

Împărțire moștenire. Bună ziua. Sunt trei frați care trebuie sa facă succesiunea după parintii lor. Un frate are un copil. Celalt frate are doi copii. Al treilea nu are nici un copil. Fratele cu doi copii a murit. Dacă fratele fara copil cât și cel cu un copil ies din succesiune, rămân practic doar copii lor aducă nepoții. Întrebarea mea este : cum se va împarte în acest caz? Fiecare nepot ia o treime? Sau nepoata singura la părinți ia 50% iar nepoții frați restul de 50%? Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2024
ciresel, utilizator
Mostenirea se imparte pe cele trei tulpini care sunt cei trei frati. Fiecarui frate i se cuvine 1/3 din mostenire iar tulpina lui are exact 1/3 indiferent cate persoane vin la mostenire pe acea tulpina. In interiorul tulpinii mostenirea se imparte pe capete sau daca avem din nou un caz de renuntare/deces se fac iar tulpini. Asadar raspunsul este 1/2 nepoata si ceilalti doi cate 1/4

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Denisaa88 Denisaa88 Imi puteti spune,va rog,cum se imparte succesiunea dupa un unchi,in situatia data: Din 6 frati, 5 au decedat pana in 2011. Ultimul frate murind in decembrie ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral sarm07opr sarm07opr Strabunica a lasat prin testament intreaga ei avere la doua nepoate(una de fiica si una de fiu). In acelasi testament sunt inregistrati ca mostenitori ... (vezi toată discuția)
Succesiuni drew31 drew31 Buna seara, Am o nelamurire legata de modul in care pot culege mostenirea descendentii defunctului, mai precis cand si cum o vor culege in nume propriu si ... (vezi toată discuția)