avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua - probleme cu președintele asociației
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua - probleme cu președintele asociației

Bună ziua
Noi suntem doar 14 familii într-un bloc cuplat cu 5 vile pe aceeași asociație. Presedintele de asociație a fost 7 ani administrator iar după ce am sesizat ca a făcut greșeli în calculul fondului de rulment a demisionat și a cerut concediu de odihna. După doar 5 luni a fost numit președinte! În ultima ședință când a demisionat a avut grijă să propună și să se voteze un salariu pentru președinte și pt fiecare membru din CEX. Le numesc salarii pe liste deși sunt indemnizații! Noi le plătim și impozitul la salarii. Întrebare:
1) cine plătește impozitul pe salariu? Cel care primește salariul sau cei care îl plătesc ?
2) asociația nu are sediu și plătim prin bancă sau prin aplicație! Președintele vine o dată pe sapt pe la bloc pt ca are și casă! Membrii CEX stau în bloc dar nu fac nimic însă sunt plătiți lunar! Întrebare: dacă nu fac nimic nici măcar o adunare generală pe an de ce trebuie plătiți lunar?( Administratorul nou este din afară și are și alte asociații deci el nu intră în discuție pt ca se vede munca lui în fiecare lună.).
3) președintele nu răspunde la nici un ticket, nu explică nimic din ce cheltuie din fondul de reparații, doar le pune la rubrica diverse. Deciziile le ia doar el cu membrii CEX ignorând pe ceilalți proprietari. Cum poate fi schimbat dacă încalcă legea asociaților, care spune ca orice decizie se ia în adunarea generală și CEX aplică deciziile luate prin votul tuturor; aici se face invers: grupul format din presedinte si membrii Comitetului Executiv ia decizii și nu comunică proprietarilor! Doar apare pe listele de plata la diverse ce au făcut și ce avem de plătit!
4) Presedintele favorizează familiile prietenilor care nu trec la asociație numărul corect de persoane.
Administratorul spune ca nu poate pune el numărul de persoane ci trebuie să informeze proprietarul câte persoane are în apt. Însă nu este corect sa insele statul și să nu plătească la salubritate pt numărul total, sau să nu contribuie la curentul pe scară pt ca sunt trecuți cu zero persoane și stau două sau trecuți cu două persoane și stau trei! Avem 4 persoane în total care nu sunt trecute pe liste! Ce trebuie făcut legal pt a corecta acest lucru?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Shakespeare , utilizator 08:57, 27 Mai 2024
Vi s-a raspuns aici .
www.avocatnet.ro/forum/discu...
1 Evident ca tot proprietarii platesc impozitul ca asociatia e angajatorul..
2 Asa si trebuie pentru a se evita furtul banilor de administrator , casier etc. In felul asta nu exista riscul sa modifice date de chitante pentru a scapa pe unii de penalizari, sa lase chitante goale pentru altii etc.
Exista extrasul bancar si acolo nu poate fi modificat sau furat ceva ca exista doar un imputernicict.
3 Proabil ca nu are acelasi program in care deschidti dv tichetele.
.
4 Presedintele ale derepatate.
legea 196
Obligațiile proprietarilor din condominii
ART.30
(1) Proprietarii din condominii au obligația să notifice președintelui orice schimbare intervenită în structura și numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau nașteri, persoanele luate în spațiu, precum și locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării locuinței.


Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator
Eu am produs plata prin aplicație pt ca administratora lua banii la ușă ei, timp de 9 ani, chiar și când legea prevedea ca nu poate încasa ea banii și a-mi ales ca nu poate domni mai mult de 4 ani! Nu exista sediu de asociație, suntem 14 familie într-un bloc legat de 5 vile! Deci 21 la asociație! Vilele nu plătesc membrii CEX deși au votat pt plata lor pt a avea 50+1 voturi! Deci decizia lor afectează numai pe cei din bloc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~