avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinii nu au drepturi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinii nu au drepturi?

Buna ziua o prietena are o problema la care nu găsește rezolvare A trăit mai bine de 20 de ani in concubinaj cu un bărbat in urmă cu câteva luni acesta a decedat .De tot ce tine de înmormântare s a ocupat prietena mea cu bani împrumutați de la prietenii și cine a mai putut să o ajute .Acest bărbat are 2 copii cu care nu a păstrat legătura deci ei nu știu că e decedat .Întrebarea mea e prietena mea își poate recupera banii cheltuiți din ajutorul de înmormântare acesta fiind pensionar.La casa de pensii nu i au dat nimic pe cum că nu are derept legal că nu e cununată cu el sa vina copii .Acum a rămas cu datorii pe care ii e destul de greu de platit fiind și ea pensionara .Copii lui nu știe de unde să-i găsească nu are un Nr de contact ce poate face în situația aceasta cel puțin să și plătească datoria
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:30, 24 Mai 2024
Are în posesie certificatul de deces`?
Către cine anume are datorii de la înmormântare`?
Firmele funerare care se ocupă cu cele necesare înmormântării, pot ridica de la Casa de pensii ajutorul de înmormântare pe baza bonului fiscal care justifică că a suportat cheltuielile de înmormântare.
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2024
Dapix, utilizator
daca are certificatul de deces si o factura pt cosciug , merge si rifica ajutorul

~ final discuție ~