Buna ziua,
Avem in asociatie o persoana cu deficiente de auz si solicita scutirea de la plata intretinerii!
Eu personal, nu stiu o lege care sa oblige membrii unei asociatii sa preia plata cheltuielilor unui alt membru sau obligatiile acestuia.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca exista asa ceva si cum s-ar putea rezolva problema.
Multumesc!
Nu există o asemenea scutire în nici o lege de la plata cheltuielilor, pentru că legal n-ar avea cine să-i suporte o astfel de exonerare.
Ar însemna ca ceilalți locatari/proprietari să-i plătească lui cheltuielile, și ar fi absurd.
Fiecare locatar/proprietar este obligat să-și plătească cheltuielile lui personale de la asociație, indiferent că poate este INVALID sau cu HANDICAP..
Daca refuză să-și plătească cheltuielile, îl dați în judecată pe civil, și apoi îl executați silit.
Asa am zis si eu. I-am si comunicat ca in cel mai bun caz, cu dovada platii intretinerii
s-ar putea adresa unei institutii a statului (primarie) si sa incerce sa-si recupereze banii.
Multumesc!
Nu exista așa ceva ce spuneți dumneavoastră, CUM ADICĂ să-și recupereze de la Primărie propriile lui cheltuieli.
Nici o lege nu stabilește o asemenea facilitate.
Persoanele cu HANDICAP au scutire la Primărie doar de la impozitul anual pus pe proprietate. Atât.