avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu testament si legal Buna ziua , va rog sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu testament si legal Buna ziua , va rog sa m raspundeti ...

Succesiune cu testament si legal
Buna ziua , va rog sa m raspundeti daca se poate
Matusa mea avea doua apartamente mostenite . Pentru fiecare apartament avea certificat de mostenitor. Matusa a facut testament laegatar particular pe un apartament .Matusa a decedat.

Eu sunt verisoara gr IV (nu mai sunt alti mostenitori)am dreptul legal la la un apartament iar testamentul l am contestat.
Întrebare
Pot face succesiunea separat adica ptr apartamentul legal la notar acum( exista certificat mostenitor ptr el) si anulare testament dupa hotararea judecatoreasca (exista certificat mostenitor pe el)separat tot la notar sau trebuie sa astept ptr intreaga masa succesorala.
Mentionez ca actiunea in instanta este doar ptr anulare testament
Multumesc

2
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:58, 24 Mai 2024
Nu, nu puteți. Fiindcă natura succesiunii este și legala și testamentara.
deci trebuie sa astept hotararea judecatoreasca apoi cu ambele sa merg la notar. Dar daca dureaza anularea testamentului mai multi ani ? Care este termenul ptr succesiuni/
multumesc
Da, trebuie sa așteptați. Plus ca nu știți soluția, dacă testamentul se va anula sau nu.
Nu exista un termen pentru dezbaterea succesiunii. Numai ca dacă se împlinesc 2 ani de la deces, veți avea de achitat un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~