avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul asociației noastre a delapidat o suma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul asociației noastre a delapidat o suma pe care ...

Administratorul asociației noastre a delapidat o suma pe care nu ne.o comunica cu exactitate nimeni, între 120.000 și 170.000. Noua conducere a asociației a hotărât sa ne impute noua, locatarilor suma, eșalonat iar la un moment dat sa se recupereze.
Am solicitat informații referitoare la plângerea făcută, și după multe eschivari, și răspunsuri de genul punem cruce banilor, am primit răspuns unei cereri scrise înregistrate, un nr de dosar inexistent, nu este înregistrat la nici o judecătorie. Pe desfășurătorul de întreținere apare costul aferent lipsei contabile ca "rata termoenergetica".
Am solicitat sa plătim un avocat pentru a acționa în judecata administratorul vechi dar am fost refuzata.
VA Rog, spuneți.mi care sunt opțiunile pe care le am în contextul în care din 120 apartamente sunt doar 2 sau 3 care nu accepta plata daunei. Cenzorul care a fost în funcție în perioada delapidarii a declarat chiar înainte de descoperirea lipsei ca intenționează sa.si vândă apartamentul și sa se mute.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 08:03, 26 Mai 2024
Pentru început, adunarea generală trebuie să aprobe prin hotărâre, efectuarea unei expertize financiar contabile pentru a se determina cu exactitate valoarea prejudiciului și acționarea în instanță pe cale civilă a persoanelor vinovate de crearea prejudiciului. Puțin probabil ca vinovăția să aparțină în exclusivitate administratorului.

Tot adunarea generală trebuie să-l mandateze în mod expres pe actualul președinteal asociației de proprietari să reprezinte asociația în această acțiune și/sau să aprobe un „fond cheltuieli de judecată” pentru situația în care se va apela la serviciile unui avocat .
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2024
robert1958, utilizator
Pentru inceput: noul președinte știe care este prejudiciul, doar ca nu ne prezintă datele reale. Nu știu cauza. Susține ca a făcut plângere penela și ca este deschis dosar penal al cărui nr mi l.a dat după ce am făcut cerere scrisa conform legii, pe care nu l.am găsit înregistrat la nici o judecătorie.
Problema mea este ca acest dosar este un dosar fictiv și ca nu vom recupera banii niciodată de la nimeni, iar singurul scop este sa ne impute banii tot noua celor care am achitat deja sumele datorate.
Întrebarea mea este: am vreo pârghie legala de a verifica/demara procedurile legale pentru recuperarea prejudiciului chiar dacă vecinii mei sunt de acord cu noul președinte care nu ne prezintă datele actualizate și reale?

robert1958 a scris:

Pentru început, adunarea generală trebuie să aprobe prin hotărâre, efectuarea unei expertize financiar contabile pentru a se determina cu exactitate valoarea prejudiciului și acționarea în instanță pe cale civilă a persoanelor vinovate de crearea prejudiciului. Puțin probabil ca vinovăția să aparțină în exclusivitate administratorului.

Tot adunarea generală trebuie să-l mandateze în mod expres pe actualul președinteal asociației de proprietari să reprezinte asociația în această acțiune și/sau să aprobe un „fond cheltuieli de judecată” pentru situația în care se va apela la serviciile unui avocat .

"Noua conducere a asociației a hotărât sa ne impute noua, locatarilor suma"
Pagubiti de doua ori iar vinovatul scapa? Oare cat a primit si actualul presedinte?
In aceste conditii, administrator de Asociatie de proprietari ma fac! De ce sa mai muncesc?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O plângere penală se depune la Poliție sau la Parchetul de pe lângă judecătoria din raza teritorială de competență unde s-a petrecut infracțiunea.

Președintele asociației v-a dat numărul de înregistrare a plângerii. Întrebați-l unde a depus-o, însă o asfel de plângere se poate soluționa prin clasarea dosarului. S-a întamplat și pentru sume mai mari.

Trebuie avută în vedere acțiunea civilă pentru recuperarea prejudiciului.

Dacă nu aveți certitudinea că președintele asociației a depus plângere penală împotriva administratorului, puteți să preluați dvs. inițiativa.

Oana.val a scris:

Pentru inceput: noul președinte știe care este prejudiciul, doar ca nu ne prezintă datele reale. Nu știu cauza. Susține ca a făcut plângere penela și ca este deschis dosar penal al cărui nr mi l.a dat după ce am făcut cerere scrisa conform legii, pe care nu l.am găsit înregistrat la nici o judecătorie.
Problema mea este ca acest dosar este un dosar fictiv și ca nu vom recupera banii niciodată de la nimeni, iar singurul scop este sa ne impute banii tot noua celor care am achitat deja sumele datorate.
Întrebarea mea este: am vreo pârghie legala de a verifica/demara procedurile legale pentru recuperarea prejudiciului chiar dacă vecinii mei sunt de acord cu noul președinte care nu ne prezintă datele actualizate și reale?

Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2024
robert1958, utilizator

~ final discuție ~