Am facut succesiunea dupa parinti in anul 1992.Am renuntat la succesiune in favorea fratelui mai mic,care a murit si el.Din succesiune reiese ca nu mai avem drept de mostenire la nimic.Dar noi am renuntat doar la casa parinteasca.Cum se poate rezilia succesiunea facuta cu 32 ani in urma ?Sau cum putem redobandi titlul de mostenitor?
Ce nu va este clar la notiunea "a renunta"? Ati renuntat, nu e asa ca azi renuntati si peste 32 de ani va razganditi.
Dupa frate mostenesc cei indreptatiti. Daca are copii, nu sunteti indreptatit sa mosteniti dupa el.
Am fost de acord ca fratele mai mic sa ramana in casa cu tot ce este in ea. Nu s-a facut inventarul .Am semnat la Notar ca fratele sa ramana in casa.Dar nu stiu de ce pe noi ne-a Sterling de la mostenire.Adica in succesiune scrie ca Am renuntat la succesiune, si ca fratele mai mic a acceptat succesiunea. Nu stiu cat e de corect dar vrem sa ne recuperam dreptul de mostenitor.
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă cumva ati dat declarație ca renuntati la mostenire, nu mai aveti niciun drept la mostenirea la care ați renunțat.
Daca voiati sa ii dati casa fratelui, trebuia dezbatuta mostenirea și ii dădeați fratelui prin partaj.
Poate nu ati fost clara în exprimare , ati cerut ceva, dar ati vrut altceva, dar notarul a facut actele după cum ati cerut verbal, ca nu știa ce ganditi.
Mergeti la un avocat cu ce hartii aveti.
După 32 de ani chiar și cu avocat nu prea mai aveți ce face, că s-a prescris demult cam orice. Și chiar și ieri să fi fost șansele erau mici. Dacă fratele nu are copii, veniți la succesiunea lui, la care nu ați renunțat, dar de rediscutarea succesiunii părinților nu se mai pune problema.