avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare de la persoana fizica la SRL cu borderou de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare de la persoana fizica la SRL cu borderou de achizitii.

Buna ziua.

Am infiintat o firma saptamana trecuta cu domeniul de activitate in productie. Am diverse scule si echipamente, unele din ele artizanale, realizate in intregime de catre mine. Sunt din patrimoniul personal.

Am inteles ca le pot vinde firmei folosind un borderou de achizitii. Vreau sa stiu daca eu trebuie sa completez Declaratia Unica si sa platesc impozit, cas si cass anul viitor pentru suma obtinuta din vanzare.

Mai vreau sa stiu daca le pot vinde acum firmei si sa primesc banii de la firma atunci cand o sa incep sa am venit din productie.

O alta situatie e cu materia prima. In ultimii ani am tot luat materie prima pe persoana fizica cand am prins promotii sau un pret bun cu gandul ca intr-o zi o sa imi fac o firma. Ziua asta a venit. Am sute de kg si mii de bucati de materie prima. Asta tot patrimoniu personal se considera? Tot cu borderou de achizitii o dau firmei? O sa am probleme daca vand 5000 de bucati dintr-un material cu borderou de achizitii? Se considera comert? In situati asta trebuie sa platesc impozit, cas si cass?

Va multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2024
lixog, utilizator

Alte discuții în legătură

Achizitie auto pe firma de la administrator gps gps buna ziua, administratorul unei firme poate sa isi vanda autovehiculul firmei? ce acte trebuie intocmite intre firma si el? si mai departe, la finante ceva ... (vezi toată discuția)
Factura la achizitionarea de produse pentru comercializare SandroXz SandroXz Buna ziua! Pot achizitiona produse cu factura emisa pe persoana fizica, pe care mai apoi sa le vand prin firma(SRL)? Daca da, cum pot face ... (vezi toată discuția)
Borderou de achizitii cereale ernest ernest Am un SRL si cumpar cereale de la o persoana fizica ,trebuie sa folosesc Borderoul de Achizitii .OK. 1.Pot sa folosesc orice Bordereu de achizitii ... (vezi toată discuția)