avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Sunt de aproape 4 ani divorțată, la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Sunt de aproape 4 ani divorțată, la momentul divorțului ...

Buna ziua,
Sunt de aproape 4 ani divorțată, la momentul divorțului copilul avea 9 luni, iar acuma are 4 ani și jumătate...
În acești aproape 4 ani de la divorț, tatăl a venit să vadă copilul deabia de 5-6 ori, in care a stat tot maxim 2 ore cu el...
In incercarea de a ajuta copilul sa își facă o relație cu tatăl lui, am fost de acord sa vina când putea tatăl să vadă copilul, nu a contat daca era conform programului de vizita stabilit la divorț sau nu ,și am stat cu copilul și eu când venea la vizită deoarece copilul nu dorea să stea fara mine, pentru că nu îl cunoaște....
Acuma tatăl amenință că vine să îl ia pe copil cu poliția și presa, fără să îl intereseaze daca copilul dorește sau nu...
Tatăl nici măcar nu l-a mai sunat de mai bine de jumătate de an... Nici măcar de ziua copilului nu l-a sunat sa ii spună la multi ani...
Copilul având 4 ani jumate e la vărsta la care învață despre lucruri bune și lucruri rele... Despre minciună și adevăr... Drept urmare spune că tatăl lui ia promis că vine să îl vadă și nu a mai venit, și că la mințit ca și Pinochio, și sigur are nasul mare ca și Pinochio...
Tot ce îmi doresc este că tatăl să nu treacă peste vointa copilului, și să nu traumatizeze copilul....
Ce pot sa fac ca să îmi apar copilul?
Din păcate pentru tata nu este primordial copilul și ceea ce își dorește copilul, ci doar să facă rău...
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 19:35, 27 Mai 2024
Puteti solicita prin instanta modificarea programului de vizita existent, in sensul stabilirii unui nou program adaptat situatiei de fapt si care sa permita o acomodare treptata tata-copil, urmand ca in viitor sa se revina - daca va fi cazul - la un program mai amplu.

Aceasta este calea corecta si nu sa va opuneti programului deja existent ca nu veti avea castig, ci din contra daca tatal va insista veti ajunge sa vina cu executorul, sa suportati penalizari de intarziere si altele.
Murasan Georgiana a scris:
Ce pot sa fac ca să îmi apar copilul?

Va rugati Domnului, sa fie milostiv!

Evitati discutiile aiurea. Pinochio, intrati la povesti si se rastalmaceste, ca-l invatati la prostii d'astea sa aiba o gandire critica, constiinta, propria vointa. Cum l-a invatat mama pe Nikola Tesla sa caute Adevarul in Biblie....

Pensia de intretinere plateste? Unii mai revin sa scormoneasca motive pentru neplata, sa nu se faca plangere pentru abandon. Nu renuntati la dreptul copilului la intretinere, dar evitati sa aruncati vorbe ca nici macar o ciocolata nu-i aduce si altele... din pacate, asta e.

~ final discuție ~