avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare destinatie spatiu de birou in spatiu de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare destinatie spatiu de birou in spatiu de locuit

Sunt interesat de achizitia unui apartament care a fost incadrat inca de la primirea autorizatiei de construire drept birou. As dori sa il transform in spatiu de locuit. Apartamentul necesita compartimentare si aduse modificari, dar fara sa fie nevoie de modificari structurale (acesta fiind open-space), practic vor fi adaugati pereti de rigips.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2024
Alex.george90, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 07:03, 27 Mai 2024
Da se poate. Solicitati un certificat de urbanism cu niste relevee (initial+propunere), iar cu certificatul de urbanism un topograf autorizat va poate face schimbarea de destinatie in cartea funciara.
Practic v-ati incadra la
" n) modificări de compartimentare nestructurală, demontabilă, realizată din materiale uşoare;
o) schimbarea de destinaţie, numai în situaţia în care pentru realizarea acesteia nu sunt necesare lucrări de construire/desfiinţare pentru care legea prevede emiterea autorizaţiei de construire/desfiinţare, cu încadrarea în prevederile documentaţiilor de urbanism aprobate;"

deci nu o sa fie nevoie de autorizatie de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire perete despartitor BOSKY BOSKY Buna ziua, pentru a construi un perete despartitor din BCA am.nevoie de autorizatie? (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie cladire VALCROFT VALCROFT Va salut, firma pe care o detin impreuna cu fiul meu are in proprietate o cladire P+M care in CF are ca destinatie Cazare,Servicii si agrement. Firma nu are in ... (vezi toată discuția)
Renovare AntoniaSiLuca AntoniaSiLuca Buna ziua,pt o casa batraneasca din chirpici la care intenționez să decopertez pereții si sa ii întăresc cu plasa am nevoie de vreo autorizație?Si am si ... (vezi toată discuția)