avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa construita pe teren cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa construita pe teren cota parte

Am o casa construita pe un teren care este cota parte cu fratii mei. Am construit casa si am grija de toata gradina de 25 de ani. Terenul mi-a fost dat de bunicul meu fara act de cumparare la notar.
Dupa moartea bunicului si tatalui meu, printr-o hotarare judecatoreasca s-a facut drept de proprietate prin partaj succesoral pe pamantul bunicului (unde locuiesc eu acum) si apare cota actuala 1/6 in dreptul numelui meu si al fratilor mei avand fiecare cota egala.
2 dintre frati acum doresc cota lor de pamant. Ce pot face in situatia asta? De mentionat ca casa+anexa depasesc mp din cota parte.
Cel mai recent răspuns: Maria Variana , utilizator 11:38, 27 Mai 2024
cereti partajul daca nu gasiti intelegere si cereti sa vi se atribuie si cota lor si sa le dati bani ( sulta)pt ele.
Fratii mei nu doresc bani, ci bucata de teren. De asemenea m-au amenintat ca trebuie sa distrug anexa deaorece depasesc mp din cota mea chiar daca am platit impozit pe casa toti anii acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune P_Iulia P_Iulia Buna ziua! In anul 2012 a murit bunicul meu, lasand in urma un teren de 5000 mp si o alta bucata de pamant agricol in alta parte. Terenurile respective sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! suntem trei frati care am mostenit in urma deceselor ... JulienJulien JulienJulien Buna ziua! Suntem trei frati care am mostenit in urma deceselor parintilor nostrii o casa o curte si o gradina la tara. am facut succesiunea si am devenit ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial Marius00E Marius00E Buna ziua.ma scuzati de deranj.VA ROG DIN SUFLET ajutati-ma CU O INFORMATIE.mama a divortat in 2015 de,,tata,,(scriu tata in ghilimele ca nu mai pot ... (vezi toată discuția)