avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Pentru aplicarea unei sentinte judecatoresti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Pentru aplicarea unei sentinte judecatoresti in ce ...

Buna ziua
Pentru aplicarea unei sentinte judecatoresti in ce priveste acordarea de pensie alimentara pentru un copil, ce a fost stabilita in cota procentuala, eu in calitate de parinte ,cum pot afla care este suma reala pe care fiica mea , trebuie sa o primeasca? Precizez ca tatal este pensionar SRI , m am adresat cu o solicitare catre Casa Sectoriala de Pensii SRI , care insa omite sa mi spuna cit ar trebui sa primeasca copilul. Nu mai spun ca anterior am facut solicitare scrisa catre acestia in vederea retinerii din pensie si virarii lunare a pensiei si mi au raspuns ca intra in atributiile acestora acest fapt. Avind in vedere ca periodic pensiile se majoreza , ca tatal nu este de buna credinta in ce priveste sustinerea financiara corecta a copilul , cum putem afla care este pensia lui momentan sau in anii ce vin? Orice majorare a fost obtinuta doar prin decizii ale instantei . Casa de Pensii trebuie sa ne comunice aceasta informatie sau va trebui mereu sa platim un executor judecatoresc , in acest sens ?!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:20, 27 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va comunica nimeni direct dvs veniturile debitorului obligatiei de intretinere.

Va adresati executorului judecatoresc care va solicita aceste informatii si va dispune instituirea popririi, astfel ca tertul poprit - Casa de Pensii - va plati procentul stabilit lunar din pensie.

~ final discuție ~