avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inscrierea in asociatie depinde de cota parte din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inscrierea in asociatie depinde de cota parte din apartament? ...

Inscrierea in asociatie depinde de cota parte din apartament?
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 19:00, 27 Mai 2024
Sotia mea detine 2/3 din apartament si eu restul. Initial s-a inscris ea in asociatie, dar n-are nervi nici macar sa participe la AG. Am decis sa iasa ea si sa intru eu, dar presedintele a refuzat, pe motiv ca eu am o cota mai mica din apartament. exista vreo astfel de prevedere in lege?
Legea nr. 196/2018 nu reglementează situația coproprietarilor în privința înscrierii în asociație, însă dacă apartamentul este dezmembrat astfel încît partea fiecăruia să consituie o unitate de proprietate imobiliară în sensul art. 2 lit. w din legea ntr 196/2018, puteți să vă inscrieți ca membru al asociației de proprietari.

Dacă constituiți o familie în sensul art. 17 din legea nr. 114/1996, potrivit art, 49 alin. alin. 3 lit. d din legea nr. 196/2018 puteți participa dvs. la adunarea generală și să vă reprezentați soția care deține statutul de membru al asociației, fără a avea nevoie de împuternicire scrisă și semnată de către doamna.

În caz contrar, sunteți considerat „alt reprezentant” și puteți să participați la adunarea generală exercitând dreptul de vot al soției în baza unei împuterniciri scrise și semnate. La maxim o adunare generală pe an, nu cred că ar fi o problemă.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2024
robert1958, utilizator
In Asociatie sunt multe nereguli, o sa reclam la primarie, dar am indoieli ca vor face ceva. Prin urmare, intentionez sa ma duc in instanta si n-as dori sa mi se respinga dosarul din cauza ca nu sunt in asociatie
Puteți să mergeți în instanță și fără să dețineți statutul de membru al asociației. Depinde de obiectul cauzei dedusă judecății dacă cererea de chemare în judecată va fi formulată de dvs. în nume propriu sau împreună cu soția în calitate de coproprietar.

~ final discuție ~