avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot detine 2 tutele concomitent?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot detine 2 tutele concomitent?

Buna dimineata. Din luna iunie a anului trecut, eu si sotul meu o avem in plasament in regim de urgenta pe nepotica mea (avem si hotarare judecatoareasca in acest sens). Sora mea (adica mama fetitei) a fost recent diagnosticata cu schizofrenie paranoida, avand multiple internari la psihiatrie, iar vestile de acolo nu sunt deloc bune, in sensul ca urmeaza sa fie declarata ca nu se mai afla in deplinatatea facultatilor ei mentale. In cazul in care are nevoia sora mea de un tutore, am putea eu si sotul sa o luam tot sub aripa noastra? Putem acea concomitent doua tutele? Din pacate mama mea este destul de in varsta si are si ea problemele ei de sanatate, si nu poate avea ea grija de sora mea. Precizez faptul ca oricum eu ma ocup de sora mea (mers la medici, cumparat medicamente, aranjat medicamente, platit chirie etc). Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o zi placuta. Cu respect!
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2024
ionica3727, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionica3727 , utilizator 08:50, 28 Mai 2024
Desemnarea persoanei tutorelui, se dispune de către instanța de judecată.
Dacă judecătorul va considera că puteți fi reprezentat legal pentru 2 cazuri de tutelă specială, atunci se va putea.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2024
Dapix, utilizator
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela de rea-credinta a adultului OpheliaMillais OpheliaMillais Buna ziua! Mama mea sufera de schizofrenie paranoida si este pusa sub interdictie judecatoreasca, cu un tutore din alt judet. Recent, starea acesteia ... (vezi toată discuția)
Proceduri notariale in cazul in care persoana nu se afla in deplinatatea facultatilor mentale! ionica3727 ionica3727 Buna ziua. In urma unui AVC suferit in luna august anul curent, mama s-a ales cu pierderi de memorie (exista posibilitatea ca pe parcurs ce trece timpul si cu ... (vezi toată discuția)
Tutela ruda gradul 1 probleme pshice alexandra989 alexandra989 Buna ziua, Ma intereseaza cum se procedeaza pentru preluarea tutelei a unei rude de grad 1 (sora majora), cu probleme psihice? (vezi toată discuția)