avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Petiție in numele asociației de proprietari - câți ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Petiție in numele asociației de proprietari - câți proprietari ...

Petiție in numele asociației de proprietari - câți proprietari trebuie să semneze o petiție, și semnăturile trebuie în mod expres menționate?

Buna ziua,
Am înaintat primăriei o sesizare pe o temă oarecare, și în răspunsul Primăriei către mine a fost anexat un PDF unde era și sesizarea mea, și mai era o altă sesizare a... Asociației de proprietari a blocului în care locuiesc, semnată de președinte, pe aceeași temă. Nu am cunoștință ca Președintele să fi convocat vreo adunare pe tema respectivă, și aș dori să știu dacă Președintele poate face petiții in numele Asociației fără să anexeze lista de semnături. În trecutul recent am avut mai multe păreri diferite pe tema parcărilor, spatiilor verzi, copacilor tăiați, băncilor din jurul blocului în care locuim, și toate soluționările venite de la Primărie au fost în mod ciudat potrivite cu dorințele Președintelui. Cunosc vecinii și știu că foarte puțini spre deloc sunt interesați de ce se întâmplă în cartier, și încep să am impresia că președintele adresează sesizări primăriei în numele proprietarilor, fără ca in realitate să ii consulte.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2024
Morera, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 16:27, 28 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema este interna, a asociatiei. Cereti presedintelui sa va puna la dispozitie documentul prin care in adunarea generala s-a stabilit ceea ce a cerut acesta primeriei in numele asociatiei. Faceti cerere scrisa cu nr. de inregistrare/ data. Se poate trimite prin posta cu confirmare de primire. Conform legii asociatiilor de proprietari, presedintele are obligatia de a pune la dispozitia proprietarilor orice document solicitat de acestia.
Presedintele da face petitii in numele asociatiei. Presedintele nu trebuie sa aiba nici un document. E ales acolo sa reprezinte vointa majoritatii. Cand se intalnesc cu el se plang ca vor aia sau ailalta.
De exemplu unii vor mai mult spatu verde altii parcari mai multe si pomi printre altii doar parcari si sa taie tot.
El isi face o parare de ansamblu a cecea ce vor mai multi si gata.
Nu facem adunarea generala pentru orice problema in care oricum nu se ajunge la nici un rezultat.
Ca regula generala primaria face ce vrea ea si angajatii si nu tin cont de parerea oamenilor . Chiar acum de exmplu la unii le-a stricat parcarea si spatiul verde ca vor sa faca ei invers parcari si etc. Schimba bordurile desi cele vechi nu au nimic toarna asfalt peste desi era impecabil cel vechi si tot asa.
Nu a tinut cont de parea presedintelui in cazul nostru sau ai altora. Din tamplare coincide o parte din lucrari cu ce vrea o doamna bratrana. Toti au vorbit cu primarul ca e oras mic si presdintele si unii din ei. Planul era pe hartie dinainte sa vorbim noi .E asa de aiurea gandit incat nu tine cont de nicio dorinta sau de faptul ca mai toti au cate doaua masini.
Cand s-au apucat de lucrari au mai facut cate un plan pe zi.

Asadar fac ce vor nu ce vor alegatorii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari publici ai primariei rivas rivas unde se pot reclama functionarii publici ai primariei ? ce institutie este abilitata sa-i sanctioneze contraventional in contextul legii 230/2007 ? multumesc (vezi toată discuția)
De cate ori poate fi sanctonat un presedinte de asociatie de ... eugarizan eugarizan De cate ori poate fi sanctonat un presedinte de asociatie de proprietari pentru refuzul de a prezenta unele documente ( fie si copii ) ale asociatiei la ... (vezi toată discuția)
Imobil cu apa oprita pentru neplata facturilor iar actele asociatiei lipsesc corinaarh corinaarh Buna ziua, As avea nevoie de putina indrumare pentru a iesi din situatia disperata in care inteleg acum ca ne-au adus propria naivitate si neglijenta, dar si ... (vezi toată discuția)