avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de urgentă - Asociație Proprietari Buna ziua! ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de urgentă - Asociație Proprietari Buna ziua! Este legal ...

Fond de urgentă - Asociație Proprietari

Buna ziua! Este legal sa se ceara din partea asociație de proprietari din care fac parte un fond de urgentă care reprezintă procentual aproape o treime din suma pe care o am de plata? A fost plătit luna precedenta dar a fost cerută din nou suma respectiva. Sunt obligat sa o plătesc? Și daca nu, ce măsuri legale as putea lua pentru aceasta situație?
Cel mai recent răspuns: Alexandru@denisa1beni , utilizator 17:10, 28 Mai 2024
Este legal ca atunci cand este cazul asociatia de proprietari sa constituie fonduri speciale sau de urgenta cum le numiti.
Se stabileste suma catre trebuie aduna si modalitatea (rate etc). Probail dv aveti in mai multe rate si de asta este la fel ca si luna trecuta.
Legea 196/2018
[ link extern ]

ART.73
(1) În cadrul adunării generale, proprietarii membri ai asociației de proprietari pot aproba și alte fonduri cu caracter special, precum și modul de constituire al acestora.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator
Bună ziua am fost aseară la un marchet cu copilul și a desfăcut un ou chinder. Iar o persoană de la acel marchet la văzut sa dus a luat ambalajul de jos unde la aruncat olcopilul și sa dus la casa cu el iar când am ajuns eu mia zis și lam plătit numai ca pana atunci chemase și politia , am fost și la politie am zis ce sa întâmplat iar acum ma cauta iara ce se poate întâmpla?

~ final discuție ~