avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli de bloc repartizate pe apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli de bloc repartizate pe apartament locuit/nelocuit.

Locuiesc într-un bloc cu două scări a câte 12 apartamente fiecare. Pe scara unde stau avem trei apartamente nelocuite: unul aparține unei vecine care lucrează în străinătate ( vine în tară cam 10-12 zile pe an), un altul aparține Primăriei iar chiriașa a devenit nevăzătoare și a fost preluată de un azil, iar cel de-al treilea aparținea unui vecin care a decedat cu doi ani în urmă ( iar moștenitorii încă nu și-au perfectat actele și nu locuiesc aici). Deși toate cele 3 apartamente au proprietar și toate sunt nelocuite, totuși pe lista de cheltuieli se calculează și se percep lunar doar de la două dintre ele ( nu pentru cel al Primăriei) următoarele: sume pentru administrator+sume pentru cenzor, rotunjiri la apă ( deși consumul e zero fiind nelocuite, rotunjirile se repartizează egal pe cele 11 apartamente plătitoare), fond de investiții după cota parte indiviză ( fond care nu știm cât s-a strâns, că nu ni s-au afișat extrasul de cont curent pe Asociație și nici soldul cumulat pe fiecare apartament), ocazional alte cheltuieli repartizate egal pe apartament plătitor( poșta pentru comunicările trimise proprietarilor... ). Acum doi ani când a decedat vecinul, după vreo două luni a început să apară ca restanțier, iar administratorul mi-a replicat că el a obținut nota 10 la atestat și că toți proprietarii (inclusiv morții ) trebuie să plătească (sume administrator, sume cenzor, rotunjiri la apă, fond de investiții). Este legal? Dacă da, atunci pentru apartamentul proprietatea Primăriei ( eliberat anul trecut de chiriașă) de ce nu se mai calculează lunar sume administrator, sume cenzor, rotunjiri la apă, fond de investiții? Este legal ca rotunjirile la apă să se repartizeze egal pe apartament, iar eu care sunt doar o persoană să ajung să plătesc lunar aproape dublu de cât am consumul citit pe contor ( am consum 3 și un pic și plătesc 5 metri cubi?
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2024
BiancaAnaP, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 22:48, 28 Mai 2024
Vedeti ca trebuie sa va adresati presedintelui asociatiei de proprietari nu administratorului .

Toate cheltuilelile salariale si fondurile de investitit apobate se repartizeaza dupa cota indiviza adica suprafata adica metru patrat.
Toate cheltuielile legate de cota indiviza se platesc de toti indiferent de proprietar si trebuie sa platesca si primaria (apartamentul detinut de ei) si patiile comerciale si toti.
Repartizarea diferentelor de apa intre apometrul general si apomerele locatarilor se repartizeaza dupa cum hotareste adunarea genearala a asociatiei de proprietari. dar cel mai logic este proportional cu consumul.
Adica daca in bloc sunt doar 2 apartamente care declara consum de apa indiferent ca locuiesc acolo sau nu doar ele vor suporta diferenta de apa.

Luati si cititi Legea 196/2018
[ link extern ]
si poate rezolvati cu teava aia.Daca nu macar sa va permita accesul sa va reparati dumneavoastra cu un mester bun. si achimbati toate teava verticala macar la dv in casa da nu toata coloana de sus pana jos.

Vedeti daca administratorul are atestat valabil dupa legea 196/2018.
Normal ar trebui ca o diploma obtinuta sa fie valabila toata viata dar conform legii 196/2018 acest lucru nu mai este asa Vedeti daca are sau nu. certificat de calificare profesionala.
www.avocatnet.ro/articol_635...

adresati-va presedintelui legat de teava si legat de repartizarea cheltuielilor side cerificatul administratorului si precizati ca in caz contrar va veti adresa primariei si apoi ii dati in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidență venituri asociație: fondul de reparații și fondul de investiții. BiancaAnaP BiancaAnaP Bun găsit. Locuiesc într-un bloc cu 2 scări a câte 12 apartamente fiecare. În 2020 s-a hotărât constituirea unui fond de reparații( venit destinat ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)
Apartament nelocuit de multi ani - platesc pierderile de apa Lilianabene Lilianabene Buna ziua, Cred ca m-am saturat sa merg luna de luna la asociatia de care apartine apartamentul parintilor mei care este nelocuit de 6-7 ani si sa platesc ... (vezi toată discuția)