avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Amenda si posibil abuz Politia Locala
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Amenda si posibil abuz Politia Locala

Buna ziua,

In data de 15 Mai am dorit sa incarc masina intr-o parcare publica din Pitesti, parcare in care nu se putea realiza accesul datorita autoturismelor parcate incorect. Am sunat la Politia Locala Pitesti, un echipaj a sosit la fata locului dar nu a facut nimic. Vazand autospeciala, o parte din cetatenii parcati incorect au inceput sa plece insa au ramas suficiente autoturisme parcate neregulamentar. Am sunat iarasi la Politia Locala si mi s-a recomandat sa merg la autospeciala sa le comunic agentilor ce sesizez - lucru de altfel evident, se puteau autosesiza. Agentii s-au dat jos, mi-au spus sa ma legitimez si ca nu vad nicio problema cu felul in care sunt parcate masinile (am poze de la fata locului care dovedesc contrarul). Am refuzat pe moment sa ma legitimez - nu am o problema cu asta - dar am evidentiat ca nu este normal sa ma legitimez eu cel care a facut sesizarea in loc sa-si indrepte atentia catre cei parcati neregulamentar. Au plecat fara sa faca nimic. Astazi, 29 Mai primesc proces verbal prin Posta cu amenda de 500 lei pe art. 2 lit. 31 legea 61/1991 cum ca nu am dorit sa ma legitimez sau nu m-am prezentat la sediul Politie Locale - nu inteleg de ce as face-o, nu am primit un document sau nu am fost contactat pentru a face asta. Ce am facut in schimb a fost sa fac o sesizare pe mail in ziua in care s-au intamplat faptele pentru a cere lamuriri privind situatia creata.

Un alt lucru ciudat este faptul ca desi Politia Locala cunostea doar numele meu (l-am folosit sa ma prezint) si numarul de telefon, pe procesul verbal sunt completate toate datele mele de identificare eu nefiind macar domiciliat in Pitesti.

In procesul verbal se invoca "proba video" si desi vazand absurditatea situatiei m-am enervat ridicand tonul nu am adresat injurii agentilor si nici nu am facut scandal.

Doresc sa va intreb urmatoarele:
1. Este legal procesul verbal cu acea lege invocata si avand in vedere ca nu exista un motiv pentru care sa fiu legitimat - eu am facut sesizarea si puteam sa ma legitimez daca se luau masuri importriva cetatenilor parcati neregulamentar.
2. Exista posibilitatea sa nu-mi fost respectate drepturile referitoare la confidentialitatea datelor? Politia Locala poate legal sa acceseze bazele de date de la evidenta persoanelor? Este in regula sa fiu inregistrat audio-video desi nu am facut nimic?
3. Exista un temei legal pentru plangere penala in ideea in care este posibil ca agentul sa se razbune pe mine pentru ca in primul rand l-am deranjat de la a face nimic si in al doilea rand am facut o sesizare pe mail?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Poate sa ma amendeze pt neoferit relatii cine conducea masina?? aidu aidu Am primit 200 lei amenda, in temeiul prev. art. 2 alin 31) Legea 61/1991, pt ca m-au invitat sa dau relatii cine conducea masina (parcata, chipurile ... (vezi toată discuția)
Ridicarea auto este legala sau nu? abanu abanu Buna seara, In ziua de 18 iulie 2013, orele 14, am parcat neregulamentar in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa, fara a bloca traficul rutier, ... (vezi toată discuția)
Abuz politia locala Angel06 Angel06 Buna seara, Am si eu urmatoarea situatie. Un vecin care lucreaza la politia locala m-a reclamat ca am parcat neregulamentar (parcasem de fapt pe locul unde ... (vezi toată discuția)