avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, As dori sa va prezint urmatoarea situatie : ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, As dori sa va prezint urmatoarea situatie : - fiica ...

Buna ziua,
As dori sa va prezint urmatoarea situatie :
- fiica mea s-a casatorit legal la data de 2 octombrie 2005. In anul 2012 le-am cumparat, din fondurile mele si ale sotiei mele, aspect mentionat in actul de vanzare-cumparare autentificat la notar, o casa la curte. In acest moment fiica mea si sotul ei au hotarat sa divorteze, dar sotul are pretentii la jumatate din valoarea casei. As dori sa stiu daca exista o anume prevedere legala cu referire la cota care i-ar reveni sotului in situatia in care eu si sotia mea am contribuit cu fondurile necesare cumpararii casei si referitor la perioada de convietuire conjugala, vis-a-vis de pretentiile financiare ale sotului.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: atentu , utilizator 10:27, 31 Mai 2024
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, pe numele cui e casa in actul de proprietate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Casa este pe numele celor doi soţi, adică fiica mea şi ginerele meu. Aşa după cum am arătat mai sus, în contractul de vănzare-cumpărare al imobilului este menţionat faptul că fondurile necesare cumpărării imobilului au fost asigurate de către mine şi de către soţia mea. Pot să menţionez că de la cumpărare nu s-au făcut niciun fel de îmbunătăţiri sau modificări la imobil sau pe terenul aferent.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2024
atentu, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În acest caz, pretențiile ginerelui sunt justificate, casa având regimul unui bun comun. Dacă doreați să o gratificați doar pe fiică, acest lucru trebuia să se reflecte în contract. Pentru recuperarea de la ginere a 50% din suma donată de dumneavoastră ar trebui să-l chemați în judecată, dar cum donațiile nu sunt revocabile, trebuie să analizați cu un avocat pe baza actelor cum împachetați problema.
Multumesc.

~ final discuție ~