avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! După decesul părinților mei am făcut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! După decesul părinților mei am făcut succesiune ...

Bună ziua! După decesul părinților mei am făcut succesiune și am rămas unicul moștenitor al unei case cu terenul aferent. Am vândut casa și am cumpărat un apartament, specificând ca banii provin din moștenirea casei părinților. Apartamentul este pe numele meu. Menționez ca sunt căsătorită și am un copil. Vreau sa va intreb: dacă vreau sa donez acest apartament, trebuie consimțământul soțului și al copilului? Si dacă ei pot ataca acest act de donatie pentru a obține apartamentul? Mulțumesc anticipat și aștept răspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Robert Mărginean , Avocat 14:16, 30 Mai 2024
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Apartamentul a fost achiziționat și de către soțul dvs., în calitate de coproprietar? Cine apare în Contract și în extrasul CF? Dacă doar dvs. figurați în CF, atunci nu aveți nevoie de consimțământul soțului (și cu atât mai puțin al copilului).
Bunurile moștenite reprezintă bunuri proprii, la fel și veniturile obținute din vânzarea bunurilor proprii.
Dacă donați apartamentul, actul de donație poate fi atacat doar în momentul în care dvs. decedați și doar în situația în care donația încalcă rezerva succesorală (50% din valoarea activului dvs. patrimonial) - și aceasta doar în anumite condiții.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre donatie cota de apartament Dorky Dorky Situatia sta in felul urmator. Apartament pe numele sotilor, sotia decedeaza, finalmente dupa cativa ani se face dezbaterea succesorala. Fiecare dintre sot si ... (vezi toată discuția)
Donatie bunuri imobile OIL OIL sunt vaduva si am doi copii casatoriti as dori sa donez bunuri imobile unuia dintre copii, fara ca acest act sa fie atacat mai tarziu de celalalt copil, sau ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacată donația unor bunuri proprii făcută copilului dintr-o căsătorie anterioară? Boiceanuca Boiceanuca Am imobile bunuri propii. Am un soţ şi un copil cu soţul meu. Doresc să donez bunurile proprii fiicei mele. Soţul meu sau fiul lui dintr-o căsătorie ... (vezi toată discuția)