avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna Ziua. Daca cineva are program de vizita programul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna Ziua. Daca cineva are program de vizita programul minim ...

Buna Ziua. Daca cineva are program de vizita programul minim pt copil de 2 ori pe săptămână în săpt impare 2 ore si de 3 ori în săpt pare de cate 2 ore pt că persoana a solicitat să fie în favoarea minorului că nu e obișnuit minorul cu persoana și acum dorește alt program maxim să doarmă la persoana știind că 5 ani nu a dormit deloc cu minorul , poate primi? Dar respectivul nu a plătit pensia alimentara până în prezent doar a plătit multe cadouri sau mai venea cu haine cumpărate. Îl va ajuta sa primească cat va cere? Copilul nu dorește să stea mai mult cu el, solicita cand e cu el să meargă acasă.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2024
Marius 06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:22, 5 Iunie 2024
Buna ziua, depinde de foarte multe aspecte: varsta copilului, relatia cu parintele, evolutia acestei relatii, conditiile parintelui unde va dormi, etc. Daca aveti actiune in instanta cu probe si intampinare se poate obtine orice e in favoarea minorului.
Dar nu se ia în considerare și faptul că nu este plătită pensia alimentara? Sau faptul că nu a dormit deloc cu minorul atâția ani?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, depinde de foarte multe aspecte: varsta copilului, relatia cu parintele, evolutia acestei relatii, conditiile parintelui unde va dormi, etc. Daca aveti actiune in instanta cu probe si intampinare se poate obtine orice e in favoarea minorului.

Marius 06 a scris:
Dar nu se ia în considerare și faptul că nu este plătită pensia alimentara?


Daca obligatia a fost stabilita in bani (de ex 1/4 din venituri) atunci trebuie sa plateasca in bani, nu se iau in considerare cadourile sau altele.

Daca refuza sa plateasca puteti sa apelati la un executor judecatoresc. Nu este un motiv de a fi luat in considerare in ceea ce priveste programul de vizita. Daca aveti avocat ar gasi o formula s-o strecoare, sa arate ca nu respecta hotararea prin care s-a stabilit dreptul copilului la intretinere, ca face de capul lui, si nici dvs nu ati fost de rea credinta, probabil nu ati vrut sa fie afectate legaturile.

Marius 06 a scris:
Sau faptul că nu a dormit deloc cu minorul atâția ani?


Copiii sunt crescuti de parinti, mama si tata, de mii de ani. In unele cazuri, pare ca se prezuma ca astfel de legaturi si relatii pot exista sub aceeasi forma chiar si in cazul parintilor separati.

Nu exista dreptul la program, dar asta e. Rugati-va Domnului, sa fie milostiv, pentru binele copilului. In vremurile astea, in unele situatii, se prezuma ca parintele rezident are cunostinte si competente in "psihiatria" si psihologia copilului, eventual ii indreptateste pe parinti sa-l creasca negandu-i constiinta si propria vointa.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2024
c123456, utilizator
Este greu de spus ce va ieși.
Este munca multă ca sa iasă cum vreți.
Instantele fac ce cred ele in materie de familie daca nu înțeleg clar și greu înțeleg câteodată...

București 2024
Nu exista program minim si nici maxim. Inteleg ca minorul nu vrea, nu stiu de ce, dar este sau nu bine pentru el? Dv. de ce va opuneti?
Dreptul la pensie de intretinere este al minorului. Dreptul la program este al minorului. Daca minorul este vitregit de un drept, ar fi incorect sa i se mai ia inca unul ca pedeapsa. Vazand ca nu e vina lui, nu?
Puteti cere executarea pensiei, in functie de situatie, uneori este recomandat, alteori nu.
Vorbiti cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrem să divorțăm la notar dar nu ne înțelegem asupra programului copilului (o săptămână la tata, una la mama). cum se poate stabili un program de vizită cu stabilitate pentru copil? adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, va rog sa m-a ajutați cu o lămurire la următoarele întrebări. Urmează sa divortez iar decizia comuna este sa facem acest lucru la notar. ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept de vizita cool123 cool123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o chestiune si anume: cuplu care a trait in concubinaj cu un copil s-au despartit, mama a plecat de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)
Copilul meu iordana-ionela iordana-ionela buna ziua,numele meu este dana,am 26 de ani si sunt mama de un an si sapte luni.am avut o relatie cu un barbat,am ramas insarcinata,dar nu am reusit sa mergem ... (vezi toată discuția)