avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. De exemplu au o casa de împărțit și una ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. De exemplu au o casa de împărțit și una dintre ...

Buna ziua. De exemplu au o casa de împărțit și una dintre părți dorește să o cumpere dar cealaltă parte nu este de acord cu suma care dorește celălalt să o dea, ce se va întâmpla aici? Si daca nu este de acord și cere împărțirea casei unul la etaj altul la parter se poate? Cat ar dura un partaj de genul acesta?
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2024
Marius 06, utilizator
1. Daca partile unei imparteli nu se inteleg asupra oricarui aspect pot face doua lucruri: a) sa mai negocieize; b) sa-l dea in judecata pe celalalt;
2. N-am de unde sa stiu daca imobilul poate sau nu sa fie partajat in natura. Regula este ca daca ceva poate fi impartit in natura, atunci asa va fi impartit si doar daca asta nu se poate se ajunge la despagubiri in bani.
3. Durata depinde de multe lucruri pe care nu le stiu. Sa zicem ca in jur de 1 an 1an si jumatate daca imobilul e situat in zona civilizata a Romaniei si pana la 2-3 ani daca e in zona cealalta, in care termenele de judecata se dau la aproape 1 an dupa ce depui cererea.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~