avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, tatăl fiului meu a decedat în noiembrie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, tatăl fiului meu a decedat în noiembrie 2023. Noi ...

Bună ziua, tatăl fiului meu a decedat în noiembrie 2023. Noi nu am fost căsătoriți, copilul este recunoscut de el. Decedatului ( tatăl fiului meu) are o locuință proprietate personala. Familia decedatului au pus lacate pe casa ( după ce au golit o) și nu ne lasă să intram. Am reușit sa strâng toate documentele pt a începe succesiunea întrebarea mea este acum avem dreptul sa intram în casa( eu și copilul ) sau doar după ce se termina succesiunea?? Ce trebuie sa fac sa recuperez tot ce a luat familia lui din casa( o perioada am locuit și eu cu copilul acolo și aveam lucruri personale care au dispărut )?? Precizez ca atunci când a decedat eram despărțiți de 3 ani.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:44, 31 Mai 2024
Nu aveți dreptul să forțați intrarea în casă, înainte de finalizarea succesiunii.
Nici după aia nu este legal să spargeți ușa.

Nu mai puteți recupera nimic din ce era în casă, pentru că nu puteți dovedi cu martori cine a sustras acele obiecte, și în plus nu se poate dovedi cu acte aleu cui erau.
Doar pe vorbe și presupuneri nu se poate rezolva nimic.

Faceți succesiunea pentru dreptul copilului moștenitor, și evitați lupta cu aisbergurile, că riscați să vă zdrobiți.
Mai ales că dvs nu aveți dreptul la moștenire, și nu aveți nici calitatea procesuală.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2024
Dapix, utilizator
Ok eu nu am dreptul sa forțez întrarea ei de ce au avut dreptul sa forțeze întrarea și sa schimbe incuietorile( în casa locuia doar decedatului). Respectiv la ceea ce se afla în casa eu am filmări cu tot ce se afla acolo iar sora decedatului mia recunoscut ca ei au luat tot pt ca nu vor sa ii dea moștenirea fiului meu. Mulțumesc.
Păi chiar nu vreți să înțelegeți că nu sunteți deloc rudă cu fostul soț`?!
Cum ați putea forța ușa casei, fiind o străină față de cel decedat, dar străină și față de casă`?!

Filmările n-au nici o valoare ca probă, deoarece se presupune că, ori fostul soț le-a aruncat la gunoi, ori dvs le-ați luat când ați plecat.

Deci este imposibil să dovediți ce era în casă, și ale cui erau, în ziua decesului fostului soț.

Repet, dacă vreți o luptă cu aisbergurile, decizia vă aparține.
Dapix, utilizator
Sunt tutorele legal al minorului care este singurul fiu al decedatului. Nu se tine cont de asta? Copilul dacă e minor nu are dreptul la moștenire?
Copilul minor are dreptul la moștenire după tatăl său, dar va primi certificatul de moștenitor, doar după dezbaterea moștenirii la NOTAR.
Grăbiți-vă să dezbateți moștenirea.
Dapix, utilizator

~ final discuție ~