avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Va rog un mic ajutor. Am facut o contestatie la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Va rog un mic ajutor. Am facut o contestatie la executare silita ...

Va rog un mic ajutor. Am facut o contestatie la executare silita contra DGITL insa nu am platit taxa de timbru. Contestatia s-a inchis ca nu am platit taxa, nu a fost nici un termen. Acum am primit din nou o instiintare poprire de la DGITL si as vrea sa o contest. Pana acum nu au poprit nimic, de acum incolo vor popri. Are vreo importanta primul dosar la care nu am platit taxa de timbru cu dosarul pe care il voi face acum si la care am de gand sa platesc taxa desi a foarte mare? Si daca apuca sa ia din bani, sa scriu ca doresc intoarcerea executarii? NU am bani si sunt invalida, trebuie sa ma descurc singura. Poate ma ajutati si pe mine? Multumesc.
Nu prea inteleg. Cum pot anula aceasta poprire dar nu scap de plata datoriei? Daca se poate o detaliere va rog? Executarea nu e perimata? Sunteti avocat? Scuze ca intreb dar e viata mea in joc.

Dapix a scris:

Din păcate chiar ați pierdut în prezent dreptul de a contesta executarea silită.
Trebuia obligatoriu sa plătiți în termen taxa de timbru.

Referitor strict la acest dosar, momentan nu mai aveți ce face.
Chiar dacă mai depuneți odată contestație, și de acestă dată plătiți taxa de timbru, pierdeți banii aiurea aruncați în vânt, deoarece acțiunea o va respinge instanța.

Este adevarat, ca orice act emis de executor îl puteți contesta, dar acest lucru nu va duce la anularea executării silite.
Puteți anula în instanță un nou act de executare, dar nu mai puteți scăpa de plata datoriei.

Dar nu va spus nimeni că mai puteți anula aceasta poprire, dacă n-ați plătit taxa de timbru.
Ați ieșit din termenul de contestare, care a fost de doar 15 zile,

Deci nu mai puteți face nimic, nu mai puteți anula nimic, pentru că termenul de contestație e de doar 15 zile, de cănd ați aflat de executare.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2024
Dapix, utilizator
Ati scris asta: Puteți anula în instanță un nou act de executare, dar nu mai puteți scăpa de plata datoriei. Daca puteti explica ceea ce chiar dvs ati scris. Ce act pot anula in instanta? Avem un nou act de executare. Il pot anula? Anularea actului de poprire ce inseamna? Nu inteleg. Va contraziceti. Mersi oricum

Dapix a scris:

Dar nu va spus nimeni că mai puteți anula aceasta poprire, dacă n-ați plătit taxa de timbru.
Ați ieșit din termenul de contestare, care a fost de doar 15 zile,

Deci nu mai puteți face nimic, nu mai puteți anula nimic, pentru că termenul de contestație e de doar 15 zile, de cănd ați aflat de executare.

~ final discuție ~