avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar Penal Circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar Penal Circulatie

Bună ziua. Am dosar penal in urma unui accident rutier, dosarul dureaza deja de 5 luni in conditiile in care persoana vatamata a fost dusa la spital si a plecat dupa 3 ore cu o reteta de calmante.Cat ar putea sa mai dureze daca persoana vatamata a fost bine si nu a depus plangere?
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2024
RaduxR, utilizator
Cel mai recent răspuns: a13 , utilizator 11:04, 1 Iunie 2024
Nimeni nu stie exact. Ca sa scurtati asteptarea ati putea angaja un avocat care sa-i sacaie cu cereri, si cam atat.
Cunosc pe cineva care a fost implicat intr-o situatie similara si, la momentul accidentului, in vara anului 2019, i s-a spus ca are de asteptat 2-3 ani pentru ca politistii instrumenteaza dosare din 2016. Intr-un fel, persoana in cauza a avut noroc pentru ca pandemia a intrerupt vizitele la politie pentru prelungirea dovezii. Din pacate, cu dovada nu poti sa circuli cu masina in afara tarii. In final, persoana in cauza si-a recuperat permisul auto in primavara anului 2022, dupa ce a sunat la Politia din localitatea unde a avut accidentul si vorbit cu politistul care se ocupa de dosare penale, caruia i-a expus situatia, respectiv ca asteapta de mai bine de doi ani (se intampla in toamna anului 2021) un semn de la ei. In final, dupa ce Politia a finalizat dosarul cu propunere NUP, apoi procurorul de la Parchet a confirmat solutia, dosarul a ajuns la Politia Rutiera, a dat testul 13/15, l-a luat, a stat pe bara 30 zile si apoi a intrat in posesia permisului auto. Politistul spunea ca lucrurile merg greu pentru ca sunt foarte multe dosare, multa hartogarie, iar ei sunt putini si au si alte sarcini de indeplinit.

RaduxR a scris:

Bună ziua. Am dosar penal in urma unui accident rutier, dosarul dureaza deja de 5 luni in conditiile in care persoana vatamata a fost dusa la spital si a plecat dupa 3 ore cu o reteta de calmante.Cat ar putea sa mai dureze daca persoana vatamata a fost bine si nu a depus plangere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in urma unui accident rutier in luna octombrie (accidentul ... andreea16099 andreea16099 Buna ziua. In urma unui accident rutier in luna Octombrie (accidentul a fost unul usor, insa persoana vatamata a cauzat dureri de cap, am fost la spital si ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis - alcool idkwhy idkwhy Acum aproximativ doua luni am fost implicat intr-un accident auto cu victima , am fost dus la spital pentru a mi se recolta probe de sange iar rezultatul a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal cu propunere de nup mariusserban mariusserban Am avut anul trecut un accident de circulatie.O persoana a fost dusa la spital dar nu a ramas mai mult de 1 ora.De la IML a primit 0 zile ingrijiri medicale.Am ... (vezi toată discuția)