avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Angajatorul mi-a mărit salariul brut cu 1 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Angajatorul mi-a mărit salariul brut cu 1 leu pentru ...

Buna ziua. Angajatorul mi-a mărit salariul brut cu 1 leu pentru că am mai mult de 2 ani vechime in aceiași societate și acum i-au net mai puțin decât colegii care au mai puțin de 2 ani vechime. Ce este de făcut ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 2 Iunie 2024
Nu prea mai aveti ce face ..poate doar sa incetati c.i.m. vechi si sa va faca altul nou.
Mulțumesc pentru răspuns. Eu cred că guvernul prin metode specifice sa oblige angajatorul așa cum la obligat să mărească la cei cu vechime mai mare de 2 ani, Să-l oblige să-i mărească cu o sumă eligibilă pentru a încasa net măcar aceiași sumă pe care a avut-o înaintea majorării . A majorat cu 1 leu brut și ea net mai puțin pentru că nu mai este scutit la impozit pentru cei 200 .

Cornel Vasile a scris:

Nu prea mai aveti ce face ..poate doar sa incetati c.i.m. vechi si sa va faca altul nou.

Asa este , dar nu poate obliga sectorul privat , decat cu privire la salariul minim pe economie.

~ final discuție ~