avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale informatii punct de lucru si autorizatie de functionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

informatii punct de lucru si autorizatie de functionare

Ma intereseaza deschiderea unui magazin la parter de bloc.
Daca am inteles bine intai trebuie declarat punctul de clucru dupa care in baza acestuia si a altor acte se obtine si autorizatia de functionare.
Exista posibilitatea ca dupa declararea punctului de lucru primaria sa nu elibereze autorizatia de functionare?

Cel mai recent răspuns: Grigorescu Nelutu , utilizator 00:06, 18 Mai 2012
Autorizatia de functionare pentru punctul de lucru o da ORC! Primaria aproba orarul de functionare
Din cate am auzit pe raza sectorului 4 acordurile de functionare se emit de catre primarie. Activitatea se va desfasura intr-un apartament aflat la parterul unui bloc.
Va trebuie si acordul Asociatiei de locatari si al vecinilor pentru schimb area destinatiei acelui apartament.
Legea 31/1990 si Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare arata clar cine autorizeaza functionarea.

De la ORC se face autorizarea punctului de lucru (se depun ceva acte printre care si o hotararea a administratorului care doreste sa deschida punctul de lucru respectiv - aceasta hotarare + anexa trebuie facuta cu contor de cuvine - se face in word); dupa ce ORC elibereaza certificatul constatator pt punctul de lucru se obtine de la primarie autorizatia de functionare si orarul de functionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesara o autorizare ssm pentru activiatatea : 4322 lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat Florin.N Florin.N Buna seara, As fi interesat sa stiu daca este obligatorie autorizarea ssm a unei societati care are ca obiect de activitate cod caen 4322. Sau putem sa ne ... (vezi toată discuția)
Vize, avize,taxe si alte .... pt chiosc patiserie tip fornetti liliche liliche Am un srl si doresc sa deschid un p de lucru intr-un chiosk al unui ... domn. Ce avize vize si altele imi dunt necesare pt a functiona legal? multumesc (vezi toată discuția)
Protectia muncii bryan bryan Suntem functionari publici.De unde obtinem autorizatia de functionare pentru protectia muncii?? (vezi toată discuția)