in cazul in care s-a semnat o hotarare aga de catre asociati, fara a se face convocarea cu 10 zile inainte de data semnarii hotararii, fara invitatie prin scrisoare recomandata catre asociati si unul dintre asociati (care a semnat totusi hotararea) contesta aceasta procedura in instanta (pentru a cere anularea hotararii), ce este de facut, care este situatia legala ? mentionez ca in actul constitutiv nu se precizeaza nimic referitor la convocarea aga !
In caz de litigiu se poate invoca:
- lipsei vreunei mentiuni in actul constitutiv
- din moment ce la luare hot au participat toti asociatii, se prezuma pana la proba contrara ca acestia au renuntat la beneficiul convocarii oficiale, hotararea fiindu-le opozabila si perfect valabila d.p.d.v. al conditiilor de convocare
@irina
- lipsa in actul constitutiv nu poate fi invocata, orice act constitutiv face trimitere si se completeaza cu Lg. 31;
- prezumtia se poate rasturna daca in aga nu s-a scris expresis verbis ca se renunta la procedura convocarii prealabile.
@curier, multam de aplauza, da' de cate ori intrebati domnia voastra acelasi lucru? (de 3 ori am numarat eu).
R. daca in actul constitutiv nu se prevede nimic referitor la convocare, chiar daca acest act (in realitate un Contract) se completeaza cu disp. legii 31/1990, asta nu inseamna ca sub acest aspecrt, al termenului sau lipsei vreunui termen pentru convocare, partile actului constitutiv nu pot conveni in mod liber. Astfel, in lipsa unei astfel de prevederi, insemna ca partile au renuntat la acest termen, hot urmand a fi luate indiferent de convocare cu majoritatea ceruta.
In ceea ce priveste mentionarea expresis verbis a renuntarii la procedura convocarii si a termenului, prin prezenta tuturor asociatilor si semnarea AGA de catre toti reiese indubitabil faptul ca acestia au fost convocati, au acceptat aceasta convocare si au hotarat in mod legal. Astfel, lipsa mentiunii renuntarii la procedura concilierii nu este de natura a duce la anularea AGA