avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen de raspuns de la primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen de raspuns de la primarie

Eu nu locuiesc in tara si acum 2 luni am trimis prin email o cerere la primaria unui oras mic din Moldova.
De atunci nu am primit niciun raspuns, iar la telefon nu raspunde nimeni.
Exista vreun termen in care o primarie este obligata sa raspunda la o cerere?
Cui ma pot adresa daca primaria nu raspunde si nu raspunde?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 5 Iunie 2024
Daca ati invocat OG nr. 27/ 2002 privind petitiile, ar trebui sa primiti raspuns in termen de 30 de zile de la inregistrarea solicitarii dvs. Aveti confirmare de primire e.mail de la respectiva primarie ?
Daca nu primiti raspuns, puteti deschide actiune in contencios administrativ in baza Legii nr. 554/ 2004 art.8
Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată.

Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă.

În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o informare și o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul prevăzut mai sus cu cel mult 15 zile, iar în domeniul energiei și gazelor naturale, termenul poate fi prelungit cu cel mult 30 de zile, cu notificarea prealabilă a petentului
Multumesc pentru raspunsuri. Nu am nicio confirmare de primire a email-ului. Cand se considera "data inregistrarii"? Cand am trimis emai-ul?
Cand primiti confirmarea ca e.mailul a fost inregistrat la primarie.
Data inregistrarii = Data înregistrării petiției este data înscrisă în registrul de evidență a petițiilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de raspuns al unui functionar public primarie comunala b_mario77 b_mario77 Buna ziua! Am trimis n urma cu 30 zile pe adresa de mail a primariei comunale o cerere in vederea solutionarii si nu am primit nici un raspuns. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Rezolvarea unei cereri la o institutie publica sorin33 sorin33 Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie ... (vezi toată discuția)
Cerere fara raspuns de 47 de zile zzanetta zzanetta Primaria nu a trimis nici un raspuns in 47 de zile calendaristice de la data inregistrarii unei cereri ,ce sa fac sa actionez primaria in contencios ... (vezi toată discuția)