avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Ca sotie de diplomat in perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Ca sotie de diplomat in perioada de suspendare ...

Buna ziua,
Ca si sotie de diplomat in perioada de suspendare a contractului de munca pe perioada in care am insotit sotul la post se considera ca vechime in munca? Angajatorul nu vrea sa imi calculeze aceasta eprioada de aprox 5 ani, motivand ca a fost suspendat contractul de munca si nu au temei legal. In cazul in care exista o lege imi puteti spune? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: cory1983 , utilizator 12:28, 3 Iunie 2024
Legea 495/2004
art.62
(1) Soţul/soţia care însoţeşte personalul trimis în misiune permanentă în străinătate şi căruia/căreia i se suspendă raporturile de muncă sau raporturile de serviciu pe perioada respectivă beneficiază de stagii de cotizare utile la stabilirea pensiei, cu plata de către unitatea trimiţătoare a contribuţiei la sistemul public de pensii, la nivelul ultimului salariu avut înaintea plecării. Baza lunară de calcul a contribuţiei nu poate depăşi plafonul de trei salarii de bază minime brute pe ţară.
.....
multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract munca plecare strainatate temporara rodicavr rodicavr In ce conditii pot intrerupe eu, ca sotie - bugetar, contractul de munca pe o perioada determinata - 1an si jumatate - avand in vedere relocarea postului de ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca 12234Alex 12234Alex Suspendare contract munca Buna ziua! As dori suspendarea contractului de munca pentru o perioada de 3 ani pentru însoțirea soțului în misiune permanenta ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca sinaia1999 sinaia1999 Potrivit art.62 din Legea 495/2004 (1) [i]Soţul/soţia care însoţeşte personalul trimis în misiune permanentă în străinătate şi căruia/căreia i ... (vezi toată discuția)