avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Devize de lucrari in fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Devize de lucrari in fisa postului

Buna ziua! Doresc sa va intreb daca din punct de vedere legal pot fi obligat de catre sef/conducere companie sa fac devize/situatii de lucrari daca am trecut in fisa postului acest lucru, dar compania unde lucrez nu m-a trimis la cursuri de devizier si nu am diploma care sa ateste acest lucru? Si care este legea sau HG care reglementeaza aceste lucruri ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: luci_rac , utilizator 08:38, 4 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti mentionat in fisa postului si nu aveti pregatire , cand ati primit fisa de ce nu ati sesizat acest lucru?

Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
d) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;
....
Am semnalat acest lucru conducerii companiei cand am citit si semnat fisa de post dar mi s-a spus ca nu trebuie neaparat sa am diploma de curs , ci doar sa stiu sa folosesc programul! De aceea va rog daca puteti sa imi raspundeti la intrebarile mele, ca sa stiu daca ma pot apara cumva in aceasta chestiune si pot sa refuz intocmirea devizelor care mi se cer. Multumesc!

~ final discuție ~