avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... reținerea cărții de identitate de către SPP
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

reținerea cărții de identitate de către SPP

reținerea cărții de identitate este legala atunci cand vizitam muzeul national cotroceni? cred ca nimeni nu are dreptul sa retina cartea de identitate ori la cotroceni se depasesc niste atributii si in loc de a se retine cel mult o copie de pe cartea de identitate a vizitatorilor se retine cartea de identitate originală pe parcursul vizitarii muzeului ori daca survine vreun caz de forta majora atac armat cutremur sau mai stiu eu ce mi se face rau cartea mea de identitate este la risc de a fi pierduta si de a nu ma mai identifica va multumesc pentru raspuns si as dori sa stiu cum poate un muzeu sa retina cartea mea de identitate ca si conditie a vizitarii în conditiile in care achit biletul si ma legitimez dar REFUZ SĂ ÎMI PĂSTREZE SPP CARTEA DE IDENTITATE !
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2024
wazz, utilizator
Cel mai recent răspuns: wazz , utilizator 11:18, 5 Iunie 2024
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 97/2005 din 14 iulie 2005 *** Republicată
privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români

Text în vigoare începând cu data de 28 ianuarie 2024
ART. 25
(1) Actul de identitate al unei persoane fizice nu poate fi reţinut în afara cazurilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă.
(2) Este interzisă darea, primirea sau solicitarea actului de identitate drept garanţie pentru prestarea unor servicii, pentru încredinţarea unor bunuri şi valori, pentru plata datoriilor sau în alte scopuri, de către persoanele neautorizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare carte de identitate white_leon89 white_leon89 As vrea sa stiu si eu daca este permisa cererea unei carti de identitate in schimbul unei vizite (aici ma refer la caminele studentesti, in care portarul iti ... (vezi toată discuția)
Legitimarea Marian_R Marian_R as dori indrumare spre articole de lege asupra cui sunt obligat sa ma legitimez si cui nu? (agent de politie, politist comunitar, jandarm, controlor ... (vezi toată discuția)
Inchirieri masinute cu pedale marrybr39 marrybr39 buna ziua. am si eu o pb si poate cineva ma va indruma. ieri un nepot in varsta de 19 ani a inchiriat o amsinuta in parc si a lovit roata de o bordura. ... (vezi toată discuția)