avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa SGR la restaurant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa SGR la restaurant

Este legal ca restaurantul sa incaseze de la clienti pe nota de plata si taxa SGR?

Daca da, este legal ca tot ei sa isi opreasca si sticlele goale? Sau trebuie predate clientilor care ulterior is vor recupera taxa SGR la un centru de colectare?

Mentionez ca am fost pus sa platesc taxa SGR, dar sticlele goale tot ei si le-au oprit.

Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2024
diablo, utilizator
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:08, 5 Iunie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Garanția va fi percepută doar de la clienții ce NU consumă în locație"
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
gi-jane2, moderator
va rog textul de lege daca se poate
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am trecut prin asta acum doua saptamini. Fiind la un restaurant si fiind curios am intrebat chelnerita daca imi va trece pe nota de plata contravaloarea ambalajului. Raspunsul a fost transant: daca las sticla la restaurant cind plec nu o trece, dar daca vreau sa plec cu sticla o va trece. Am verificat nota de plata pentru trecerea din oficiu a bacsisului si a taxei SGR si totul a fost in regula. Deci sticla golita de consumator si platita poate fi luata acasa pentru ca apartine consumatorului. Asadar cu sticla intr-o mina si cu bonul fiscal se poate iesi din restaurant fara probleme. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de serviciu Radu Culcea Radu Culcea Daca este legal ca un restaurant sa perceapa o taxa de serviciu de 10% la nota de plata,aceasta taxa fiind evidentiata si pe nota de plata si pe bonul fiscal ? (vezi toată discuția)
Pot acorda unui ospatar bacsis cash 2000 lei? h9680-gl h9680-gl Buna seara. Pot acorda unui ospatar bacsis cash in valoare de 2.000 de lei intr-o singura zi? Multumesc! (vezi toată discuția)
Garantie ambalaj edit1948 edit1948 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in umatoarea problema : La un magazin cu amanuntul se vinde berea impreuna cu sticla. Sticla de bere este un ambalaj ... (vezi toată discuția)