avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de reparatii_Proprietarii spatiilor comerciale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de reparatii_Proprietarii spatiilor comerciale de la parterul blocului/condominiului ...

Proprietarii spatiilor comerciale de la parterul blocului/condominiului platesc pentru constituirea fondului de reparatii ?
Unii sustin ca ei platesc la efectuarea unei reparatii fara sa contribuie periodic la constituirea si asigurarea unui fond de reparatii
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:51, 4 Iunie 2024
Toti proprietarii au aceleasi drepturi si obligatii in condominiu, exceptind chestiunile legate de calitatea de membru al asociatiei, nu conteaza ca sunt proprietari de spatii comerciale. Asta, conform legii 196/2018, a asociatiilor de proprietari. Prin urmare toti proprietarii vor contribui la fondul de reparatii, Dar de aprobat acel fond pot doar membrii de asociatie.

Articolul 71
(1) Anul fiscal și exercițiul financiar al asociației de proprietari este anul calendaristic. Excedentele anuale rezultate din execuția bugetelor de venituri și cheltuieli, rămase neutilizate la finele exercițiului bugetar, se reportează în anul următor cu aceeași destinație.
(2) Proprietarii membri ai asociației de proprietari au obligația să aprobe un fond de reparații anual, necesar pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune. Comitetul executiv fundamentează și prezintă adunării generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea fondului de reparații, care se alimentează în avans, în tranșe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari. Fondul de reparații este utilizat numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termică, creșterea calității ambiental-arhitecturale a construcțiilor, precum și pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune.
(3) Sumele încasate pentru constituirea fondului de reparații se depun, în conformitate cu prevederile prezentei legi, în contul asociației de proprietari prevăzut la art. 20 alin. (1).
(4) Pentru încasarea fondului de reparații, administratorul eliberează chitanță nominală separată.
(5) În termen de 5 zile de la încetarea contractului de administrare, administratorul este obligat să prezinte, în condițiile prevăzute la art. 69 alin. (1), președintelui asociației de proprietari și cenzorului/comisiei de cenzori contabilitatea fondului de reparații, a fondului de rulment și să o transfere noului administrator.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~