Conditii de garantie pentru neconformitate produs. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, daca ma pot
folosi de prevederile Legii 449/2003 privind garantia de conformitate a produselor -de 24 luni de la data achizitionarii. Am cumparat in luna martie 2024 pentru fetita mea o pereche noua de adidasi la pretul de 415 lei dintr-un magazin renumit din Iulius Mall Cluj Napoca. Adidasii sunt de marca ft renumita in randul copiilor si apreciata de acestia. La doar 2 luni de la utilizare, in paralel cu alte 3 perechi de adidasi, in mod intamplator, am remarcat ca pe talpa ambilor adidasi, materialul din care e fabricata talpa s-a ros la nivelul calcailor, unde au aparut niste gauri. Practic adidasii sunt gauriti in talpa. Daca afara ploua si fetita e incaltata cu acesti adidasi, se uda la picioare, si apare riscul si de imbolnavire. Pe langa acest aspect, a mai aparut un defect, la ambii adidasi s-a rupt materialul care captuseste interiorul adidasului pe zona unde se uneste cu materialul din exteriorul pantofului. Am mers in magazin cu produsul insotit de bon, insa mi-au refuzat returnarea produsului, pe motiv ca a fost depasit termenul de garantie comerciala de 30 de zile. Am facut o reclamatie pe site-ul magazinului, invocand reclamatie privind neconformitatea produsului- respectiv a materialelor de slaba calitate din care a fost confectionat produsul, insa , dupa 25 de zile d ela reclamatia scrisa nu m primit nici o solutionare, raspuns pentru gestionarea acesteia. Credeti ca am sanse sa obtin ceva daca fac o sesizare la ANPC? Mentionez ca aceeasi problema am identificat-o si la adidasii baiatului meu, aceeasi marca cu a fetitei, adidasi achizitionati in luna decembrie 2023, Dupa ce am remarcat defectul al adidasii fetitei, am veificat starea adidasilor la baiat, si am vazut ca la baiat talpa este intr-o situatie mult mai degradata, avand aceleasi gauri in talpa, insa muult mai mari, si pe o suprafata mult mai extinsa. Deasemena, captusala este rupta pe interiorul adidasului, deci calitate extrem de slaba. aceleasi probleme de calitate. Am sanse de a obtine reparare, inlocuire sua returnare bani pt prroduse la care au aparut neconformitati? sau vicii ascunse, datorate materialelor de proasta calitate? Va multumesc
Cel mai recent răspuns:
Livius Laslau , Consilier juridic
23:59, 5 Iunie 2024