avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua,am și eu o întrebare,in trecut am avut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua,am și eu o întrebare,in trecut am avut deschis un ...

Buna ziua,am și eu o întrebare,in trecut am avut deschis un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe art335 alin2 fără permis de conducere eu îl aveam suspendat în momentul acela iar astăzi am primit sentința, aceasta fiind de 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și de 60 de zile in folosul comunității,întrebarea mea este, când pot să îmi recuperez permisul? Mulțumesc pentru un eventual răspuns!
Cel mai recent răspuns: Robert Mărginean , Avocat 10:23, 5 Iunie 2024
Bună ziua!

În primul rând, va trebui să așteptați ca hotărârea să rămână definitivă (10 zile de la comunicare, dacă niciuna dintre Părți nu va formula apel). Ulterior, veți legaliza hotărârea la instanța care a pronunțat-o (vă prezentați la compartimentul arhivă cu copia Sentinței în. vederea legalizării - va trebui achitată și o taxă judiciară de timbru în valoare de 5 lei pe ghiseul.ro sau la Direcția Impozite și Taxe de la domiciliu).
Ulterior, va fi nevoie să vă prezentați în vederea susținerii examenului de redobândire permis (13/15).
Nu ați precizat pentru ce anume ați avut permisul suspendat, iar în funcție de asta pot exista mici diferențe.
Ulterior promovării examenului de redobândire, în funcție de data la care expiră cele 30 de zile de prelungire succesivă a suspendării (pentru neprezentarea la examenul de redobândire), vă veți putea ridica permisul de conducere de la ghișeul Serviciului Rutier.
Este de preferat să aveți și dovada cu/fără drept de circulație eliberată în momentul suspendării.

Numai bine!

~ final discuție ~