avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Relatie impreuna cu un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Relatie impreuna cu un minor

Salut,
Am varsta de 18 ani si sunt impreuna cu o fata de 14 ani, nu am intretinut relatii sexuale si nici nu avem de gand, pentru ca nu a implinit 16 ani.
Tutorele ei legal stiu despre relatia noastra, ai mei la fel. Ne intalnim, cum am zis nu am intretinut niciun act sexual.
Sarutul se categorizeaza ca act sexual? Credeti ca e ok daca am face acest pas?
Sau mai bine spus este ilegal sa fi impreuna cu un minor care nu a indeplinit varsta de 16 ani? Chiar daca nu se intampla niciun act sexual?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
tudorandrei21, utilizator
Buna ziua.

Daca minora are 14 ani impliniti, nu este ilegal sa ai o relatie cu aceasta (cand zic relatie ma refer la o relatie de cuplu). Ce presupune insa relatia voastra ca si cuplu sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere:

1. Daca minora a implinita varsta de 14 ani, nu se pune in discutie infractiunea de corupere a unui minor ( adica cazul in care minora ar fi avut sub 14 ani);
2. Daca nu ati avut raporturi sexuale, nu se pune in discutie infractiunea de act sexual cu un minor. Daca insa pana la implinirea varstei de 16 ani, veti intretine acte sexuale cu minora, veti savarsi infractiunea de act sexual cu un minor si veti putea fi tras la raspundere penala in acest sens.

Sfatul meu este sa nu va grabiti sub niciun aspect, veti avea timp pentru toate. Bucurati-va de copilarie.

Succes!

Va multumesc !

In viata mea exista persoane care ma displac si posibil vor raporta la politie pentru "corupere de minori" sau chiar si punctul 2. pe care l-ati specificat dvs.
Desi nu au nicio dovada legata de acest lucru (mesaje,poze s.a.m.d) care sunt procedurile care vor fi urmate?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator
In legatura cu infractiunea de corupere sexuala a minorilor prevazuta de art. 221 Cod Penal, nu poate fi vorba pentru ca legea prevede ca minora sa nu fi implinit varsta de 14 ani.

In legatura cu infractiunea de act sexual cu un minor art. 220 Cod Penal prevede la alin. (1) ca ,, Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum si orice alte acte de penetrare vaginala sau anala comise cu un minor cu varsta intre 14 si 16 ani se pedepsesc cu inchisoare de la 1 la 5 ani".

Insa, daca nu exista probe care sa dovedeasca existenta unor astfel de acte, cel mai probabil se va da clasare, neputandu-se dispune trimiterea in judecata pentru o fapta pentru care nu exista probe ca a fost savarsita.

Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2024
Alina-Andreea Plugaru, Avocat
Da, Actul sexual cu un minor (in totalitate) si Coruperea sexuala a minorilor (partial) sunt abrogate inca din 2023.
Elementul material anterior incriminat la cele doua infratiuni de mai sus, a migrat acum spre art. 218 ind 1 adica Violul savarsit asupra unui minor, asa incat la Violul savarsit asupra unui minor a disparut conditia constrangerii/prin constrangere de la Violul clasic.
Adica este suficient ca varsta sa fie sub 16 ani pentru a fi incident violul. Pentru varsta sub 14 ani este o forma agravata.
Deci, in concluzie, atentie, caci s-a schimbat legea si nu mai discutam despre Actul sexual cu un minor, ci despre Violul savarsit asupra unui minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fata mea de 15 ani a intretinut relatii sexuale cu un individ ... serban34728 serban34728 Fata mea de 15 ani a intretinut relatii sexuale cu un individ de 35. Este legal,ce pot face in acest caz ? Salut, dupa cum spune titlul, am aflat ulterior ... (vezi toată discuția)
Actul sexual cu un minor ContSters384679 ContSters384679 Am intretinut relatii sexuale cu o fata care nu a implinit inca varsta de 15 ani. Ce pot pati daca parintii ei apeleaza la politie? Eu am 15 ani. Amandoi am ... (vezi toată discuția)