avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Luna tatalui si concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Luna tatalui si concediu fara plata

Buna ziua!

1. Daca baietelul este nascut pe 26.07.2022, imi puteti spune, va rog, exact care este luna tatalui? De la HR ni s-a spus 27.06-26.07.2024 inclusiv. Ne puteti confirma ca cic se termina in ziua urmatoare zilei in care copilul a facut 2 ani, va rog ? (respectiv pe 27.07.2024 trebuie ca tatal sa se intoarca la serviciu si nu pe 26.07?).
2. In luna tatalui, luna 24, eu doresc sa imi iau concediu fara plata. Din ce am vazut in OUG, ar trebui doar sa informez acest lucru, compania fiind obligata sa mi-l aprobe pentru aceasta perioada. Am inteles corect?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
Maya04, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maya04 , utilizator 07:07, 6 Iunie 2024
1. Este corect ce vi s-a spus, inclusiv cu data revenirii la munca

2. Angajatorul trebuie sa aprobe cererea de cfp
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult!

Cornel Vasile a scris:

Buna seara! Mai am o intrebare, va rog. Cererea pt concediu fara plata o fac in prima zi de activare a contractului? Sau trebuie facuta inainte?

Va multumesc mult!

Cornel Vasile a scris:

In opinia mea, ar trebui inainte.

În situația în care persoana îndreptățită optează pentru concediu fără plată , cererea pentru acordarea acestuia se depune și se înregistrează la angajator, pe această perioadă aplicându-se corespunzător prevederile art. 21 și 22 din ordonanța de urgență nr.111/2010.

Dupa ce se depune si inregistreaza , anuntati si AJPIS.
Acest concediu fara plata ma afecteaza cumva in cazul in care voi avea nevoie de concediu medical pentru ingrijire copil (cod 09) ulterior? Pot lua cm in urmatoarele 6 luni, chiar daca am aceasta gaura de o luna? Am vazut ca este considerata perioada asimilata.

Cornel Vasile a scris:

In opinia mea, ar trebui inainte.

În situația în care persoana îndreptățită optează pentru concediu fără plată , cererea pentru acordarea acestuia se depune și se înregistrează la angajator, pe această perioadă aplicându-se corespunzător prevederile art. 21 și 22 din ordonanța de urgență nr.111/2010.

Dupa ce se depune si inregistreaza , anuntati si AJPIS.

~ final discuție ~