avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate face executare silita a unui imobil dacă la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate face executare silita a unui imobil dacă la data executării ...

Se poate face executare silita a unui imobil dacă la data executării sunt divorțat și nu a fost făcut partajul
Cel mai recent răspuns: Robert Mărginean , Avocat 16:28, 5 Iunie 2024
Daca este bun comun intai se face partajul. El poate fi cerut si de creditor.
Vorbiti cu un avocat din timp ca sa nu va ia prin surprindere, ca puteti fi dezavantajat.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
Bună ziua,
Bănuiesc că imobilul este dobândit în timpul căsătoriei, în devălmășie (nu pe cote-părți). În această situație, este nevoie ca înainte de executarea silită a imobilului, creditorul să ceară partajul (în care se va stabili și cota-parte ce vă revine dumneavoastră).
Textul legal care impune această procedură este 818 alin. (1) C.pr.civ. - cu mențiunea că în discuție este vorba despre un creditor personal al dumneavoastră și nu un creditor comun cu celălalt coproprietar.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare de ececutare silita in cartea funciara necsu necsu Am un contract de credit pt nevoi personale garantate cu ipoteca pe mai multe imobile. Banca a investit contractul in camera de consiliu si a notat prin ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! - somatie executare silita IlincaPopa IlincaPopa Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. In urma cu 7 ani (2006) am facut un credit de nevoi personale pe care l-am refinantat in urma cu 5 ... (vezi toată discuția)
Executare de bunuri comune bradusorin bradusorin Buna seara, Doresc sa ma ajute un bun cunoscator in ale executarii silite. In urma cu ceva timp am scos o suma de bani din banca pentru cineva. Acel cineva nu ... (vezi toată discuția)