Se poate refuza încasarea unei sulte referitoare la un partaj judiciar?eu sunt beneficiarul sultei, însă nu sunt de acord cu decizia și nu doresc încasarea acestei sulte. Se poate face acest lucru? In ce condiții și ce demersuri presupune?
Vă mulțumesc.
Eu trebuie sa încasez sulta, însă nu doresc acest lucru. Am înțeles că există o procedura prin executor prin care mi se poate deschide un cont la cec în care se virează sulta, se încheie un proces-verbal. Cu acesta datornicul merge la OCPI și se ridică ipoteca de pe imobil. In aceste condiții, dacă eu refuz sa ridic banii din contul care s-a deschis pe numele meu ce se întâmplă cu acei bani? După o perioadă se pot întoarce înapoi la plătitor sau banca se poate folosi de ei sau există altă variantă?! Dacă da, care?
Mai bine vorbiti dv. cu un avocat si vedeti daca puteti schimba cumva lucrurile in apel. Caci daca la final aveti drept la o sulta si nu o incasati, ramaneti doar fara bani, insa nu puteti bloca cumva CFul proprietarului imobilului. El trebuie sa plateasca sulta, dv. nu e musai sa o incasati.
De aceea vorbiti cu un avocat sa va cunoasteti drepturile si sa vada dosarul ala, poate mai aveti sanse sa faceti ceva. Ca refuzul sultei duce doar la o lipsa de bani din patrimoniul dv. si nu-l atinge pe debitorul ei.