avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbraj cerere de interventie in calitate de persoana ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbraj cerere de interventie in calitate de persoana interesata ...

Timbraj cerere de interventie in calitate de persoana interesata

Doresc sa depun o cerere de interventie in calitate de persoana interesata intr-un dosar penal aflat in camera preliminara unde se discuta desfintarea unui contract de vanzare cumparare al unei locuinte ( desfintarea este pe motiv ca actul contine unele date falsificate)

Nu gasesc informatia pentru taxa de timbru, cred ca nu va fi calculata la valoarea impozabila a imobilului .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Robert Mărginean , Avocat 11:41, 6 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Fiind vorba despre un dosar penal, acesta este guvernat de regulile de procedură penală.
Intervenția în proces este reglementată de codul de procedură civilă (intervenție voluntară - principală/accesorie sau intervenție forțată). Intervenția este străină de procedura penală, la fel și taxa judiciară de timbru.

În funcție de "interesul" dumneavoastră, veți putea fi considerată persoană vătămată, care este definită de art. 79 C.pr.pen. ca fiind persoana care a suferit o vătămare fizică, materială sau morală prin fapta penală, însă dat fiind că este cel mai probabil vorba despre o infracțiune de fals, chestiunea este mai nuanțată întrucât această infracțiune nu are un subiect pasiv determinat (cum este, spre exemplu, infracțiunea de furt sau de lovire).

Vă recomand să apelați la un avocat care să analizeze punctual situația dumneavoastră și să vă sfătuiască în ceea ce privește posibilitățile dumneavoastră legale.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Citatie confirmare renuntare urmarire penala in calitate de intimat kaethoven kaethoven Buna! Recent am primit o citatie in calitate de intimat, obiectul dosarului fiind confirmare renuntare urmarire penala. Ce intelegeti prin asta? In ... (vezi toată discuția)
Cine este intimatul? mezgageza mezgageza cine este intimatul in aceasta solutie? inculpatul sau partea vatamata? Solutia pe scurt: Faţă de lipsa de procedură cu persoana vătămată X , dispune ... (vezi toată discuția)