avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Rezidenta fiscala in Germania dar job pentru o firma ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Rezidenta fiscala in Germania dar job pentru o firma din Romania

Buna ziua,

prietena mea lucreaza pentru o companie din Romania, dar ar dori sa se mute permanent in Germania, la mine. Insa ar vrea sa lucreze in continuare pentru firma din Romania. Ii place colectivul si lucreaza 100% remote. Nu va reprezenta firma din Romania aici, deci nu va presta aici servicii in numele firmei din Romania. Pur si simplu, vrea sa se mute aici si sa continue sa lucreze pentru firma din Romania.

Insa, isi face griji in ceea ce priveste dubla impozitare.

As dori sa stiu daca este posibil ca angajatorul din Romania sa ii dea salariul brut, iar ea sa se inregistreze fiscal aici, sa declare salariul brut si sa plateasca aici taxele aferente, inclusiv asigurarea medicala si contributia la pensie?

Va multumesc anticipat.

Max
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:57, 7 Iulie 2024
Nu. Angajatorul va plăti în continuare în România. Nu există riscul dublei impozitări.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2024
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea unei persoane din r. moldova pe lucru remote OliviaVereha OliviaVereha Buna, tuturor, am o intrebare si informatiile de la ministerul muncii nu ma ajuta. Eu pot sa angajez o persoana din Republica Moldova pe compania mea (SRL ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj companii trecute in timpul casatoriei pe numele tatalui Bristy Bristy Buna ziua. Atat eu cat si sotul meu locuim in Spania. el mi-a cerut divortul, suntem casatoriti din 2016 , casatorie celebrata in Romania, si suntem impreuna ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscala Geanlu Geanlu Buna ziua, Daca sunt angajata la un anajator din Romania, dar din motive personale am ales sa ma mut in Germania pastrand jobul din Romania (lucrez remote, ... (vezi toată discuția)