avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua băiatul meu este cls a ||| a a fost lovit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua băiatul meu este cls a ||| a a fost lovit de doi ...

Bună ziua băiatul meu este cls a ||| a a fost lovit de doi colegi de cls a V a . În urma loviri sa ales cu maxelarul pe partea stânga fisurat și cu o mica cicatrice pe fata! Aștept sa iasă certificatul medico-legal am dreptul la despăgubire din partea statului copilul meu find minor și asigurat de stat pana la vârsta de 18 ani? Și dacă vreau sa dau în judecata pe cei doi copii am dreptul? Sau parinti lor sa ma despăgubească? Dacă da cer o îndrumare și un sfat din partea dvs! Va rog frumos! O zi buna!
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2024
Dumitru Ana Cernica, utilizator
Cel mai recent răspuns: PetrutDaniel , utilizator 17:04, 6 Iunie 2024
Bună ziua,

Potrivit codului penal în vigoare, minorii sub 14 ani sunt prezumați absolut de lege că nu au discernământ, deci, aceștia indiferent de infracțiunea săvârșită, nu răspund penal, deoarece legea nu permite dovada contrară în ceea ce privește existența discernământului lor.

Prin urmare, chiar dacă aceștia nu răspund penal, asupra lor nu se va putea dispune nicio măsură educativă, însă părinții vor răspunde în civil, acest lucru însemnând că vor acoperi prejudiciul creeat de copiii lor potrivit codului civil.

~ final discuție ~