avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident in timpul muncii ? Cum se incadreaza ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident in timpul muncii ? Cum se incadreaza evenimentul de la locul de munca in cazul in ...

Cum se incadreaza evenimentul de la locul de munca in cazul in care unui angajat, in timpul unei cercetari, din cauza presiunii comisiei de cercetare, i se face rau, ajunge la UPU cu salvarea si este supus procedurilor medicale timp de 6 ore. Se considera eveniment de munca sau in afara muncii?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:32, 10 Iulie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este indeplinita si conditia incapacitatii de munca cel putin 3 zile este accident de munca. Angajatul era in timpul indeplinirii indatoririlor de serviciu.
P.S. N-ar mai trebui sa le mai faceti waterboarding angajatilor in timpul cercetarii disciplinare.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evenimentului în urma căruia a survenit incapacitatea de munca, a avut loc independent de componentele sistemului de muncă ( fiind probabil de natură patologică, survenind din cauza unor afecţiuni medicale).
În consecinţă, potrivit prevederilor art. 5 lit. g) şi art. 30 din Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, modificată, precum şi ale art. 2 punctul 11 din Normele Metodologice de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, aprobate prin H.G. nr. 1425/2006 cu modificările şi completările ulterioare, evenimentul în urma căruia a survenit incapacitatea de munca, [b]este accident în afara muncii.
Buna ziua! Va multumesc frumos pentru raspuns. Ma situez de partea angajatului ! O zi frumoasa !
Buna ziua! Va multumesc frumoas pentru raspunsul elaborat! O zi frumoasa!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Greu de crezut ca intrebarile puse de o comisie de cercetare a unui eveniment produs in firma (chiar daca s-a produs in timpul programului de lucru) pot fi considerate metoda de tortura. Cauzele producerii evenimentului trebuie elucidate. Comisia de cercetare eveniment produs (minim 3 persoane), desemnata de angajator prin decizie interna, nu este procuror, nici politist (nici acestia nu au dreptul legal de a practica tortura).

Alte discuții în legătură

Accident de munca mariana07 mariana07 Buna seara, Tatal meu a avut un accident la locul de munca, era obligat sa faca mult mai multe lucruri care nu faceau parte din meseria lui, ... (vezi toată discuția)
Angajata a lesinat la serviciu marianadavid marianadavid Buna Ziua, Am rugamintea de a ma indruma in legatura cu urmatorul caz: firma la care lucrez are contract de prestari servicii cu o firma de curatenie. ... (vezi toată discuția)
Circuit dosar accident dupa expirarea celor 180 zile de concediu medical. floriontehnic floriontehnic care este circuitul unui dosar de accident de munca dupa expirarea celor 180 de zile de concediu medical ? ( ce trebuie sa faca lucratorul desemnat sau SIPP ?) (vezi toată discuția)