avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Frauda de catre un salariat de la supermarket-ul in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Frauda de catre un salariat de la supermarket-ul in care lucreza ...

Frauda de catre un salariat de la supermarket-ul in care lucreza a unui pachet de biscuiti, unui pachet de servetele si unui recipient cu apa plata, cum trebuie cercetata de catre angajator? Este motiv de concediere si cercetare disciplinara? In cat timp de la producerea faptei aceasta poate fi reclamata in instanta, daca angajatul nu accepta demisia, prin waterboarding-ul comisiei de disciplina?? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2024
annahm11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 7 Iunie 2024
Poate fi motiv de cercetare disciplinara, iar angajatorul in urma cercetarii disciplinare poate aplica una din sanctiunile de mai jos:
a) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
b) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
c) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
d) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.


Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
,,....
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
...
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere disciplinara cim ataela1 ataela1 Va rog sa-mi spuneti ,in cazul in care un angajat absenteaza de la lucru ,dupa cate zile de absente se poate incepe cercetarea disciplinara? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Angajatorul are dreptul sa iti taie din salariu ca sanctiune? ... Laura I07 Laura I07 Angajatorul are dreptul sa iti taie din salariu ca sanctiune? Desi nu am fost informata printr-un avertisment si nici motivul nu este clar. (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Sesak Sesak Buna ziua. Sunt cercetat disciplinar pt ca intarzia la program rareori cate 2 ...maxim 5 minute . Mi sa cerut o nota explicativa ...iar acum se face cercetare ... (vezi toată discuția)